DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Nincs veszélyben az F1-es Abu Dhabi Nagydíj!

Az F1 illetékeseitől megtudtuk: az online elterjedt pletykák ellenére semmilyen veszély nem fenyegeti a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj megrendezését.

Aggasztó pletyka szabadult el a különböző közösségimédia-felületeken, mely szerint a 2023-as F1-es szezon záróeseményét, az Abu Dhabi Nagydíjat biztonsági okokból törölhetik a gázai övezetben kialakult háborús helyzet miatt

A Formula.hu megkereste az F1 illetékeseit, akik kategorikusan cáfolták, hogy bármilyen veszély fenyegetné a szezonzáró megrendezését.

abudhabi



Mint megtudtuk, a pletyka abból indult ki, hogy az Egyesült Királyság Külügy- és Nemzetközösségi Minisztériuma frissítette az Egyesült Arab Emirátusokkal kapcsolatos irányelveket, de mint hangsúlyozták, ez nincs összefüggésben a háborús helyzettel, s az irányelvek megfelelnek annak, ami Bahreinre évek óta vonatkozik – és amelyek hatálya alatt az F1 minden évben ellátogat oda.

A csapatokat és a csapatfőnököket eligazították azzal kapcsolatban, hogy miért született meg ez a módosítás, és biztosították őket arról, hogy a jelenlegi helyzetben nincs veszélyben a verseny megrendezése.

Továbbá azt is hangsúlyozták, hogy természetesen folyamatosan vizsgálják a kockázati tényezőket éppúgy, ahogy más helyszínekkel kapcsolatban, és semmilyen rendkívüli dolgot nem találtak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: