DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Marad az Aston tartalékosa a tavalyi F2-bajnok

Bár akár a Williams még szabadon álló 2024-es F1-es ülésére is esélyesnek tűnt, Felioe Drugovich jövőre is az Aston Martin teszt- és tartalékversenyzője lesz.

Felipe Drugovich 2022-ben meggyőző teljesítménnyel lett bajnok a Formula-2-ben, és bár ez nem ért versenyzői ülést számára az F1-ben, egy csapat mégis lecsapott rá: az Aston Martin leigazolta őt teszt-és tartalékversenyzőnek.

f1-drugovich-aston-monza-2



Azóta a fiatal brazil több mint 6000 kilométert tett meg a 2021-es, a 2022-es és az idei versenygép volánjánál. A 2023-as AMR23-ast a bahreini előszezoni teszten vezethette, amikor ő helyettesíttette Lance Strollt a sérülését követően. Egy darabig az évadnyitón történő beugrására is esély nyílt, ám Stroll végül felépült a Bahreini Nagydíjra.

Az Aston Martin most bejelentette, hogy Drugovichra a 2024-es idény során is ugyanebben a minőségben számítanak: jelen lesz a nagydíjakon tartalékosként, emellett a szimulátorban segíti majd az istálló munkáját (ahol idén eddig 20 munkanapot töltött).

„Rendkívül büszke vagyok, hogy egy második szezonban is az Aston Martinnal dolgozhatok” – nyilatkozta a pilóta. „Rengeteget tanultam idén, nem csak a versenypályán, hanem a mérnökökkel dolgozva a szimulátorban. Büszke vagyok arra, amivel hozzá tudtam járulni az AMR23-as fejlesztésének segítéséhez. Mostantól arra koncentrálok, hogy felkészülhessek az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén való részvételre.”

f1-drugovich-aston-monza

A brazil pilóta ez utóbbival a bejelentés másik felét is elárulta: beülhet az Aston Martinba a szezonzáró hétvége nyitó tréningjén, ezzel a gárda letudja a szezonban kötelezően előírt két újoncszerepeltetést (Drugovich az Olasz GP péntekjén is vezetett).

A mostani megerősítéssel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz is, hogy eldőljön az utolsó szabad 2024-es F1-es ülés sorsa, hiszen Drugovichot korábban szóba hozták a Williamsnél Logan Sargeant helyével is. A grove-i csapat eddig látványosan támogatja a többször hibázó, de épp hazai nagydíján első F1-es pontját megszerző amerikait, így a legvalószínűbb az, hogy ő maradhat Alexander Albon csapattársa jövőre is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: