DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Perez válaszokat keres a pénteki nap után

Nem állnak rosszul, de még sok mindent kell megérteniük: nagyjából így összegezte a Mexikóvárosi Nagydíj nyitónapját a helyi kedvenc.

Ugyan úgy állt neki hazai hétvégéjének Sergio Perez, hogy itt végre újra a győzelemért harcolhat, mert legutóbb Austinban megtalálták a helyes irányt a beállítások terén, de a pénteki nap egyelőre nem igazolta a várakozásait.

A napot végül az ötödik helyen zárta, gyakorlatilag az AlphaTaurival nagyot gurító Daniel Ricciardóval ment egy időt, bár egy sárga zászló és egy vezetői hiba is vett el tőle jobb kört – ezzel együtt egyelőre nem elégedett.

f1-perez-redbull-mexico



„Azt mondanám, hogy nem volt egyértelmű a napunk, nem találtunk bele igazán a lágy gumikba egy körön” – mondta a nap végén Perez.

„Az első körömön volt egy sárga zászló, úgyhogy a második mért köröm volt a gyorsköröm, de az nem volt igazán pontos, és majdnem el is dobtam az utolsó kanyarban.”

„Még sok dolgot kell megértenünk, főleg a különböző gumikeverékek működését, hogy jól képben legyünk velük vasárnapra. Összességében jó helyzetben vagyunk és szerintem a beállítások terén megvan a jó irány, úgyhogy jónak tűnnek a dolgok. De az időmérő biztos, hogy szoros lesz” – tette hozzá a hazaiak kedvence.

Perezt elképesztő hisztéria övezte pénteken, erről Mészáros Sándor, a Formula.hu helyszíni tudósítója számolt be ebben a videójában!

 

Verstappen sem tökéletesen elégedett

Érdekesség, hogy a napot az élen záró Max Verstappen is úgy fogalmazott, hogy van még min javítani, bár összességében ő sem elégedetlen.

„Van még pár dolog, amin javítani kell, de összességében pozitívan kezdtük a hétvégét, igazából jobban is, mint vártuk” – mondta a világbajnok.

„A pálya nagyon csúszós, így nehéz lesz menedzselni a gumikat a hosszabb etapon, szóval ezért kell még dolgoznunk néhány dolgon. Az időmérőn nagyon szoros lesz az egykörös tempó, de a verseny egy másik történet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: