DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Ez egy top 10-es autó” – Ricciardo

Az ausztrál F1-es pilóta szerint jól érezte magát az AlphaTauriban, és lehet esélyük egy jó eredményre Mexikóban. Csak össze kell rakni mindent.

Remek pénteket zárt az AlphaTaurival Daniel Ricciardo, aki a második szabadedzésen a hatodik helyre hozta be az autót, ráadásul ha a hosszabb etapjait nézzük, ott is biztató tempót ment: azonos gumikeveréken körönként csak másfél tizedmásodperccel maradt el Sergio Perez tempójától.

Az ausztrál ennek megfelelően bizakodó is a szombat-vasárnapot illetően, és bár tippelni nem mer arra, hogy mit fognak elérni, de szerinte az érzések nem hazudnak.

„Jó volt minden, és hiszem, hogy ez egy top tízes autó. A top hat szép lenne, szóval próbáljuk így folytatni. Jó volt ez a nap, magabiztossá tesz” – értékelt a nap végén Ricciardo.

f1-ricciardo-alphatauri-mexico



„Nagyon-nagyon éhes és motivált vagyok. Nem jósolhatom meg, hogy hányadik helyen fogunk végezni az időmérőn, mert ki tudja, hogy a többiek mit csináltak a motormódokkal vagy az üzemanyagszinttel, de azt tudom, hogy mit éreztem az autóban.”

„Az autó jó volt, és léptünk is előre a beállításokkal. Voltak dolgok, amiket kipróbálhattunk volna már Austinban, ha ott nem sprintes lebonyolítás szerint zajlik a hétvége. Komfortosan éreztem magam, jó helyzetben vagyunk, de nagyon szoros a mezőny. A hatodik hely nem rossz, de előttünk sincs nagy különbség. Azon múlik, hogy sikerül-e mindent összerakni egy körön” – magyarázta.

Yuki Tsunoda egyébként a 12. helyen, három tizedmásodperccel hátrébb végzett pénteken a másik AlphaTaurival.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: