DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

„Nem fogok megváltozni” – Stroll a lökdösött edzőről

Rengeteg újságírói kérdést kapott szombati borulásáról Lance Stroll. A kanadai F1-es tisztázta, edzője „tesó”, nem változott meg kapcsolatuk a katari incidenssel.

Lance Stroll gyenge 2023-as szezonjának egyik mélypontja volt a Katari Nagydíj pénteki napja: már a kvalifikáció Q1-es szakaszában kiesett, a június óta legjobb rajtpozícióját szerző Fernando Alonso 1,1 másodperccel gyorsabb volt nála.

A Q2-be zsinórban negyedik hétvégén nem jutó kanadaiból előtört a frusztráltság, bejárta a közösségi médiát a felvétel, amelyen látható, hogy a bokszban arrébb lökött valakit – a szenvedő felet Henry Howe-ként, Stroll személyi edzőjeként azonosították –, röviddel ezután pedig a kötelező interjúkört tudta le a Formula-1-ben ritkán látott flegmasággal, két-három szavas válaszokat adott a három kérdésre.

Újságírók rohamát állta Stroll

A sprintnap sem sikerült számára fényesebben – a szétlövésen is kiesett az első fázisban, a pályaelhagyásokért kapott időbüntetéssel pedig utolsóként zárta a sprintet –, szombati sajtótájékoztatóján pedig az előző napi esettel sorozták meg az újságírók.



„Nem követem a közösségi médiát, egy autót kell vezetnem a hétvégén” – próbálta leszerelni mindjárt az első kérdést, de nem volt ilyen egyszerű feladata. „Igen, frusztrált voltam” – válaszolt egy másik kérdésre, amely lelkiállapotára vonatkozott.

„Egy ilyen szériában vagyunk… a helyzet nem javul, és igen, most az egész társaság frusztrált. Jobban akarunk teljesíteni, jobbak akarunk lenni, ez most egy küszködés” – beszélt a jelenlegi helyzetről: ezúttal sem volt bőbeszédű, de legalább néhány mondatban válaszolt néhány szó helyett. „Egyszerűen küszködöm az autóval és az egyensúly megtalálásával. Egyszerűen nem vagyok képes kinyerni jelenleg a teljesítményt, ami nehéz és frusztráló is.”

Strolltól megkérdezték azt is, el fog-e beszélgetni edzőjével. Sajtósa itt már próbálta kimenteni a versenyzőt, szóvá téve, hogy ez már az ötödik kérdés a pénteki napról, a kanadai azonban válaszolt: „Jóban vagyunk. Folytassuk csak! Van még másik kérdés?”

Volt kérdés – kapcsolatára vonatkozott Henry Howe-val, melyet Stroll így jellemzett: „Jóban vagyok. Ő tesó. Együtt éljük át a frusztrációt, együtt megyünk előre. Szuperül vagyunk.”

Végezetül arról is megkérdezték, tervezi-e a jövőben fejleszteni dühkezelését. Stroll felelete: „Rohadtul utálom, ha rossz napom van. Nem fogok megváltozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: