DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Perez mérnöke: Részletesen átbeszéljük a problémákat

Hugh Bird egyszerre került a mostani pozíciójába Sergio Perezzel, együtt fejlődtek azóta, a mostani nehezebb időszakot is együtt vészelik át.

Nehéz szezont teljesít Sergio Perez, akinek több problémával is meg kell küzdenie 2023-ban, kezdve a neki nem teljesen fekvő autóval, a beállításokkal, egy-két hibával, kudarccal és az ezekből is fakadó hatalmas nyomással.

A megoldási munkamenetről beszélt Hugh Bird, a mexikói F1-es pilóta versenymérnöke:

„A futamok, a problémák után mindig kielemezzük, hogy mi és miért történt. Részletesen átbeszéljük, hogy mi okozta a nehezebb időket, a kihívásokat, és hogy vannak-e olyan területek, amelyeket megoldhatunk az autóval.”

f1-perez-redbull-bird



„Amikor történik valami, ami nem nekünk kedvez, akkor biztosítjuk, hogy tanuljunk belőle, és minimalizáljuk annak a kockázatát, hogy máskor is megtörténhessen” – tette hozzá a szakember.

Bird arról is beszélt, hogy hogyan került annak idején ő Perez mellé:

„Ez a csapat döntése volt. Én Max autóján dolgoztam, majd jött ez a lehetőség, hogy előléptetnek ebbe a pozíciója – Checo pedig pont ugyanekkor került a csapathoz. Együtt érkeztünk a mostani helyünkre, és együtt is fejlődtünk azóta” – magyarázta.

„Nagyon hasonló életvitelünk van, hasonló az életkorunk, a stílusunk. Mindketten családos emberek vagyunk, szóval ugyanazok a problémáink és az élményeink is” – mondta kettejük kapcsolatáról Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: