DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Verstappen: Én nem szurkoltam senkinek az F1-ben

Nem hatotta meg különösebben senki sikerkorszaka, csak a saját karrierjével foglalkozott. Nem is akarja ugyanúgy csinálni a dolgait, mint a korábbi nagyok.

Sebastian Vettel az F1 történetének legnagyobbjai között említette meg Max Verstappen nevét a jelenlegi domináns teljesítménye okán – konkrétan Michael Schumacher sikerkorszakával hozta összefüggésbe a Red Bull klasszisát.

Verstappen minden bizonnyal napokon belül háromszoros világbajnok lesz az F1-ben, idén eddig 16 futamból 13-at megnyert, kétszer második lett, és egymaga is utcahosszal vezetné a konstruktőri tabellát – ráadásul éppen Vettel korábbi rekordját adta át a múltnak a sorozatban megnyert futamok tekintetében.

f1-redbull-verstappen-japan



Vettel szavairól megkérdezték Verstappent, illetve egész pontosan arról, hogy ő is szurkol-e Schumachernek (mint Vettel), vagy hogy voltak-e olyan példaképei, akik bizonyos irányokba terelték őt a pályafutása kezdetén, vagy az azóta eltelt időben.

„Én sosem voltam igazán senkinek sem szurkolója. Elismertem mindenki sikerét. Én mindig úgy voltam vele, hogy egyszer én is ott akarok lenni, felállni a pódiumra, futamokat nyerni. De persze mindenki más, mindenki máshogy jut el az F1-be” – idézi Verstappen szavait a Racingnews365.com.

„Nyilván néhány nagy pilóta sikere lenyűgöző, talán lehet belőlük meríteni némi inspirációt, de nem feltétlenül akarom ugyanúgy csinálni” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: