DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Lawson nem örülne a visszafokozásnak

Tudja a beugró új-zélandi, hogy nehéz bejutni az F1-be, de most, hogy lehetőséget kapott, már csalódott lenne, ha újra csak tartalékos lenne.

Liam Lawson azok után kapott lehetőséget a Formula-1-be, hogy Daniel Ricciardo eltörte a kezét a Holland Nagydíj második szabadedzésén elszenvedett baleset során. Az új-zélandi pedig remekül helytállt eddig beugróként, a legutóbbi Szingapúri Nagydíjon az AlphaTauri idei legjobb eredményét szállítva kilencedik helyen végzett és begyűjtötte első vb-pontjait.

A fiatal versenyző produkciója pedig fejtörést is okozhat az AlphaTauri és a Red Bull vezetőségének, hiszen dönteniük kell, hogy a Yuki Tsunoda, Ricciardo, Lawson trióból melyik kettő kapja majd a 2024-es üléseket.

f1-lawson-alphatauri-suzuka-day0



A híresztelések szerint Lawson teljesítménye ellenére is előbbi kettő az esélyesebb – sőt, Tsunoda maradását akár már a hazai versenyén, a hétvégi Japán Nagydíjon megerősíthetik –, de Suzukában az újonc arról beszélt, hogy most már csalódott lenne, ha újra csak tartalékversenyző lenne a bikáknál:

„Nem lennék boldog, ha visszakerülnék a tartalékos szerepkörbe, de nyilvánvalóan tudom, mennyire nehéz bekerülni a Formula-1-be. Megértem, hogy olykor ez rendkívül nehéz. Szóval nyilván történik majd, ami történik, de nem igazán gondoltam túl sokat még ezekre. Csak próbálom a legtöbbet kihozni ebből.”

 

Döntés az F1-es Japán Nagydíj után?

Lawson azt is elárulta a Formula.hu virtuális jelenlétében tartott csütörtöki sajtóbeszélgetésen, hogy majd csak a suzukai forduló után fognak egyeztetni a Red Bull-lal a továbbiakról (mivel Ricciardo a várakozások szerint két hét múlva Katarban már autóba ülhet):

„Hogy őszinte legyek, nem volt túl sok időnk beszélni a jövőjéről. Ami eddig történt, az roppant biztató, de úgy gondolom, az üzenet számomra az, hogy továbbra is lehajtott fejjel dolgozzak és teljesítsek, amíg ki nem tisztulnak a dolgok és amíg véget nem ér ez a lehetőség, amikor Daniel visszatér.”

f1-lawson-alphatauri-suzuka-day0-2

„Szóval alapvetően arról van szó, hogy jól dolgozzak és ugyanezt csináljam tovább. Nyilvánvaló, hogy szeretnék a Formula-1-ben szerepelni. Most megkaptam ezt az esélyt, igyekszem mindent megtenni azért, hogy megmutassam, hogy helyem lehet itt. De ami az egyeztetéseket illeti, azokra a hétvége után kerül sor.”

Az új-zélandi arról is beszélt, hogy eddig valóban pozitív a teljesítménye annak ellenére is, hogy hátrányban van a mezőny többi tagjával szemben:

„Olyan srácok ellen versenyzem, akik előtte már teljesítettek 11-12 versenyt a szezonban, szóval egyértelműen fel kell zárkóznunk. Minden héten egyre komfortosabban érzem magam az autóban, szóval remélhetőleg ezen a hétvégén még egy lépést teszünk ebbe az irányba. Összehasonlítva bármely más autóval, amit eddig vezettem, többi időbe telik alkalmazkodni a Formula-1-es géphez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: