DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 22. szombat
F1

Albon nem sieti el a szerződéshosszabbítást

Komoly érdeklődői lehetnek a Williams thai F1-es versenyzőjének, aki tudja, hogy nem várhat a végtelenségig, ha győzelmekért akar küzdeni.

Az F1-es mezőny nagy részéhez hasonlóan Alexander Albonnak is 2024-ben jár le a szerződése – a jövő évre jelenleg bejelentett 17 versenyző közül tízen vannak ezzel így, s mivel a brit-thai pilóta váratlanul jó idei teljesítményével több csapat érdeklődésére is számot tarhat, érthető a részéről, ha nem akarja idő előtt hosszabb távra elkötelezni magát a Williamshez.

albon



A jelek szerint a Red Bull, a Ferrari, az Alpine, az Aston Martin és talán a McLaren is szóba jöhet a lehetséges kérők között, de Albon azt is hangsúlyozta, hogy ínyére lenne, ha a Williamsszel érne fel a csúcsra:

„Hogy őszinte legyek, szeretnék része lenni a Williams felemelkedésének, ugyanis szerintem a fejlődésünk, és ami a színfalak mögött zajlik, egészen nagyszerű. Amíg a szerződésem tart, teljesen elkötelezett vagyok a csapat felé” – mondta Albon, aki másfelől azt is érzi, hogy ketyeg az óra…

albon-silverstone

„Már 27 éves vagyok, nem öreg, de azért nem is fiatal. Úgy érzem, karrierem egy jó részén már túl vagyok, jövőre 28 leszek, aztán pedig 29, ami már majdnem 30” – számolgatott kicsit, majd így folytatta: „Meg akarom adni az esélyt magamnak arra, hogy győzelmekért és dobogókért harcolhassak. A kérdés pedig az, hogy ezt a csapatot el tudjuk-e juttatni erre a szintre...?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: