DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Maxtól jobban félnék, mint Lewistól” – Button

Jenson Button szerint csapattársként jobban tartana Max Verstappentől, mert az autó rá van szabva, míg Lewis Hamiltonnál nem ez a helyzet.

Nemrég alaposan felkavarta az állóvizet Lewis Hamilton azzal a kijelentésével, hogy neki sokkal erősebb csapattársai voltak eddig az F1-ben, mint Max Verstappennek, akinek sosem kellett megküzdenie senkivel házon belül – legalábbis az elmúlt években nem. 

A Toro Rossónál Carlos Sainz, a Red Bullnál pedig az akkor nagyon magasan jegyzett Daniel Ricciardo volt a csapattársa először, utána jöttek a többiek, akiknek már esélyük sem volt a hollanddal szemben, és ebben az időszakban „vette át az uralmat” a csapatnál, vagyis innentől kezdve ő az egyértelmű első számú pilóta, akire építenek Christian Hornerék.

f1-verstappen-hamilton_1



Ezzel szemben Hamilton rögtön Fernando Alonso ellen kezdett újoncként, később címvédőként igazolt mellé Jenson Button, a Mercedesnél pedig a később szintén vb-címet nyerő Nico Rosberg volt az ellenfele – hogy Valtteri Bottast vagy most éppen George Russellt ne is vegyük bele ebbe a sorba, Heikki Kovalainent pedig egyáltalán ne is említsük.

Erről a témáról kérdezte meg a Sky Sports Buttont, aki így felelt:

„Szerintem Lewisnak voltak nagyon kemény csapattársai, voltak köztük világbajnokok, míg Maxnak nem. Viszont én a magam részéről jobban félnék Max ellen versenyezni egyforma autóval, méghozzá azért, mert szerintem az autó a stílusára van szabva” – mondta 2009 F1-es világbajnoka a Sky Sportsnak.

 

Verstappen nem ért egyet

Még Zandvoortban beszélt arról Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, hogy Max Verstappen mindig összetöri a csapattársait, és talán azért, mert olyan autót faragnak köré, amivel csak ő tud gyorsan menni, de másoknak túl trükkös azt vezetni.

Wolff ezt akkor említette, amikor Sergio Perez gigantikus házon belüli hátrányáról kérdezték – azt mondta, hogy nem igazán érti mindezt, mert Perez egy bizonyított pilóta, mégis hatalmas a lemaradása a világbajnokhoz képest.

Erre reagált Monzában Verstappen a Formula.hu részvételével tartott sajtóbeszélgetésen:

„Baromságot mondott” – mondta elég egyértelműen a harmadik vb-címe felé tartó holland.

f1-verstappen-redbull-pole

„Ez nem így működik, én csak a lehető leggyorsabban vezetem az autót. Nem mondom azt, hogy na, nekem jobban forduló autó kell, mert én azt szeretem. Csak azt mondom, hogy tervezzétek meg nekem a leggyorsabb autót, és én el fogom vezetni, mert minden egyes évben kicsit másképpen kell vezetni az adott autót” – magyarázta.

„Az emberek kérdezik, hogy milyen a vezetési stílusom, de semmi különleges nincs benne, csak alkalmazkodom az adott autóhoz, hogy azzal éppen hogyan lehet gyorsan menni. Számorma az nagyon fontos, hogy képes legyek alkalmazkodni a stílusommal ahhoz, amit az autó megkíván.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: