DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

FIA: Minden F1-es csapat betartotta a szabályokat

Lezárult az FIA vizsgálata a 2022-es F1-es szezon költségvetésével kapcsolatban: minden csapat betartotta a szabályokat, nincs túllépés, nincs büntetés.

Az FIA hivatalosan közölte, hogy a 2022-es költségvetési szabályokat mind a tíz F1-es csapat betartotta, senki nem szegte meg őket, senki nem lépte túl a meghatározott keretet.

Az elmúlt időszakban több pletyka is terjedt azzal kapcsolatban, hogy egyes istállók átléphették a keretet, többen felhozták, hogy amennyiben a Red Bull másodszor sem fért be a limit alá, akkor sokkal súlyosabb büntetést érdemel, de mindez értelmét veszítette az FIA közleménye után.

SI202309030275_hires_jpeg_24bit_rgb_news_resize



Az FIA kihangsúlyozta, hogy a vizsgálat részleteiben elemezte a csapatok által benyújtott dokumentumokat, és ebben az évben már az F1-en kívüli tevékenységek alapos átvizsgálása is megtörtént, hogy egyes cégek ne tudjanak kiskapuként más projekteket fedősztoriként felhasználni.

Ennek érdekében a gyárakat személyesen is többször meglátogatták az illetékesek, alaposan kivizsgálták, hogy minden a szabályzatnak megfelelően zajlik-e a valóságban, és ezek után jutottak arra az álláspontra, amire: vagyis hogy mindenki megfelel az előírtaknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: