DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Az F1 megkérte Massát, hogy ne jöjjön az Olasz Nagydíjra

Az F1 nagykövete lett volna Felipe Massa ezen a hétvégén, de a jogi ügy miatt ez most furcsán venné ki magát. Megkérték, hogy maradjon távol.

Felipe Massa nagy vihart kavaró ügye miatt érdekes, hogy miért nincs ott a hétvégi F1-es Olasz Nagydíjon: mint ismert, a brazil expilóta jogi útra vinné a 2008-as világbajnokság ügyét, mert szerinte törölni kellene a Szingapúri Nagydíj eredményeit, és akkor ő lehetne a bajnok.

Az érthetetlen és eleinte megmosolyogtatónak tűnő lépései mára odáig jutottak, hogy az összeállított ügyvédi csapata kártérítést követel az FIA-tól és az F1-től, hivatalos levelet írt a két szervezet vezetőjének (így annak a Stefano Domenicalinak is, aki 2008-ban még Massa főnöke volt a Ferrarinál), sőt határidőt szabtak, jövő péntekig követelik a választ, különben bírósághoz fordulnak.

f1-massa



A történet újabb fonala az, hogy Massát az F1 egyébként nagykövetként alkalmazza, és Monzába utaztatta volna a sorozat költségén: vagyis az F1 fizeti Massa szállását, utazását és minden kiadását az Olasz Nagydíjon, hogy ott nagykövetként képviselje a sportágat. Ez az együttműködés jó ideje tart, több exversenyzővel is van ilyen megállapodása a sportágnak, akik az ilyen hétvégéken az F1-et képviselik F1-logóval ellátott ingben az F1 különböző eseményein.

Aligha meglepő, hogy egyes sajtóértesülések szerint a hét elején az F1 részéről érkezett egy hívás a brazil irányába, hogy a jelen helyzetre való tekintettel ez most nem fog megtörténni, ebben a szituációban aligha lenne ildomos Massának az F1 nagyköveteként megjelenni egy nagydíjon.

Fontos, hogy az F1 természetesen nem tiltotta meg a brazilnak a részvételt akármelyik nagydíjon (nem is tehet ilyet), Massa jöhet bárhova, ha szeretne, de nem F1-es nagykövetként, nem az F1 költségén. A most hétfői hívásban viszont az expilóta szóvivője szerint az hangzott el, hogy ezúttal megkérik, hogy Monzában ne legyen ott.

Az Autosport forrásai szerint egyébként ebben Massa is egyetértett, és ő maga is felmérte, hogy olyan médiaérdeklődést generálna a megjelenése, ami nem lenne túl szerencsés, így végül úgy döntött, hogy valóban nem utazik el Monzába.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: