DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Verstappen: Én nem akarok hétszeres világbajnok lenni

Újra elismételte a kétszeres bajnok: nem fog 40 éves koráig az F1-ben versenyezni, és az sem motiválja, hogy a sportág legeredményesebb versenyzőjévé váljon. Egyszer elege lesz majd.

Szeptember végén mindössze 26 éves lesz, pontelőnye növekedését tekintve pedig az sem kizárt, hogy addigra (a napokkal korábbi Japán Nagydíjon) már háromszoros világbajnoknak mondhatja magát Max Verstappen. Bőven lenne ideje megdönteni a Formula-1 összes sikerességi rekordját – de megint elismételte, a csúcsok nem motiválják.

„Az igazat megvallva ez nem fenyegetés, csak így látom az életem. Négyéves korom óta versenyzem, egyszer pedig elég lesz belőle. Nekem nem ez a lényeg, hogy hétszeres, nyolcszoros, kilencszeres világbajnok legyek. Miután egyszer megnyertem, mindig ugyanarról szól végső soron” – mondta a RaceFans.net interjújában Verstappen.



„Bőven van Formula-1-en kívüli tervem már most. Nem az F1 az életem, de ez az egyetlen dolog, amit csinálok. Ha egyszer már nem utazom ennyit, sokkal több minden bele fog férni. Már most nem élvezem a sok utazást, legalábbis ezen a módon” – célzott a holland ismét arra, hogy a sok utazás taszítja leginkább az F1-ben.

Nyertes csapatot nehéz elhagyni, de…

„Természetesen nagyon nehéz lenne elsétálni egy győztes csapattól. Mindenesetre ’28-ig szerződésem van, amikor 31 éves leszek. Talán akkor már mást akarok csinálni. Tudom, 31 évesen még nagyon versenyképes lehetek, de ez nem erről szól, hanem arról, hogy az embernek egy ponton elege lesz és egyszerűen mást akar csinálni” – pendítette meg ismét, hogy a 2028-ban lejáró jelenlegi szerződés után talán nem is lesz több F1-es kontraktusa.

„Már most szemet vetettem valamire, amit a Formula-1-en kívül akarok csinálni. Nagy szenvedélyem, és meg akarom valósítani” – célzott ködösen arra, hogy már most vannak tervei az autósport utáni időszakra.

Az interjú az Olasz Nagydíjat megelőzően, Monzában készült – akkortájt, amikor napvilágot látott a Mercedes bejelentése, miszerint Lewis Hamilton 2025-ig marad a csapatban. A hétszeres világbajnok 40 évesen is versenyezni fog, csatlakozik a másik nagy veteránhoz, Fernando Alonsóhoz. „Jó hír a sportnak” Hamilton maradása, fogalmazott Verstappen, de nem irigykedik a hosszú pályafutásra.

„Nem, ilyen vágyam nincs, abszolút nincs” – reagált röviden az interjúban Verstappen arra a felvetésre, hogy ő versenyezne-e 40 éves koráig.

Bármeddig is látjuk a Formula-1-ben Max Verstappent, egyelőre futószalagon szállítja a rekorddöntéseket: monzai sikerével zsinórban 10. győzelmét szerezheti, és a zandvoorti beállítás után átveheti a csúcsot Sebastian Vetteltől (valamint bizonyos számítások szerint Alberto Ascaritól) – az első szabadedzésen a rend kedvéért mindjárt a legjobb köridővel indított.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: