DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Perez: Még másfél évem van a szerződésből

A mexikói szerint majd 2024 elején fognak beszélni a folytatásról a Red Bull-lal. Az idei nehéz időszaka már mögötte van, és csak az év vége számít.

Az F1-es Olasz Nagydíj csütörtöki sajtónapján Charles Leclerc és Sergio Perez is megkapta a kérdést azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdenek majd el tárgyalni a következő szerződésükről – annak apropóján, hogy Lewis Hamilton és George Russell hosszabbítását ma bejelentette a Mercedes.

Leclerc elmondta ugyanazt, mint múlt héten, vagyis hogy ő maradni akar és a Ferrarival akar világbajnokságot nyerni, de most más dolgokkal kell foglalkozniuk, biztos benne, hogy az év végén elkezdik majd a tárgyalásokat a hosszabbításról, de nem kell sietni, hiszen még 2024-re is szól a kontraktusa.

SI202308260378_resize



Perez is nagyjából ugyanazt mondta:

„Nekem is van még másfél évem a szerződésemből, szóval nem kell kapkodni. Most az a fontos, hogy az előttünk álló futamokra koncentráljunk, jól fejezzük a szezont, aztán a következő év elején majd visszatérünk arra, hogy mi a terv a későbbiekre” – reagált a mexikói a Formula.hu jelenlétében.

 

A nehéz időszak már mögötte van

Perezt arról is megkérdezték, hogy ugyanazzal küzd-e, mint tavaly – ugyanis most és egy éve is arról beszélt a szezon közepén, hogy a Red Bull fejlesztéseihez nehezen alkalmazkodik, emiatt esett vissza a teljesítménye.

„Minden pilóta karrierjében van olyan, hogy a fejlesztésekhez könnyedén idomul és azonnal, rögtön gyorsabb velük, és van olyan, hogy alkalmazkodni kell hozzá. Én most nem tudtam olyan gyorsan alkalmazkodni, ahogy kellett volna. De ez egy hosszú szezon és szerintem nem az számít, hogy most hol vagyunk, csak az, hogy a szezon végén hol leszünk és hogyan összegezhetünk Abu Dhabiban. Nyilván volt egy nehéz időszakom, amikor a leginkább szenvedtem az autóval, de ez most már mögöttem van” – válaszolta a mexikói.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: