DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Ricciardo sérülése komoly, két pilóta is beülne a helyére

Dr. Helmut Marko szerint komoly fájdalmai vannak az ausztrálnak: Liam Lawson és Nyck de Vries közül kaphat esélyt valaki.

Ahogy arról beszámoltunk, Daniel Ricciardo megsérült a mai baleset során, amikor a falnak csúszott az AlphaTaurival az F1-es Holland Nagydíj második szabadedzésén.

Az ausztrált kórházba szállították, ami csak akkor számít szokványos eljárásnak, ha tényleg sérülésről van szó: Ricciardo a jelek szerint nem vette le a kezét a kormányról a becsapódáskor, és megránthatta a csuklóját, ami további kezelésekre szorul.

Mivel egy rándulást, húzódást elég nehéz megoldani egy nap alatt, érdemes rögzíteni, hogy ki ugorhat be a helyére.

SI202307300508_hires_jpeg_24bit_rgb_resize_1



A Formula.hu helyszínen dolgozó újságírója, Mészáros Sándor információi szerint valóban felmerülhet az, hogy mást kell beültetni az AlphaTauriba, és jelenleg két lehetséges megoldásról beszélhetünk: Liam Lawson tartózkodik ott a helyszínen hivatalosan nevezett tartalékként, viszont a Formula.hu úgy tudja, hogy Nyck de Vries szerződése továbbra is él, így elméletileg bármikor behívható.

De Vries tudomásunk szerint nincs a helyszínen, de Hollandiában tartózkodik.

 

Marko is azt mondja, hogy baj van

Az eset után Dr. Helmut Marko sem ütötte el a Ricciardo állapotát firtató kérdést, az ő szavaiból is az derül ki, hogy benne van a pakliban, hogy az ausztrált helyettesíteni kell.

„Még nem tudjuk pontosan, hogy mi is a helyzet, de nagy fájdalmai voltak. A csuklója megsérült, de várunk a diagnózisra. Kórházban van. Ez egy új helyzet számunkra, először meglátjuk, hogy mi van Ricciardóval és hogy tud-e vezetni, aztán megbeszéljük, hogy ki ül be az autóba” – mondta a Red Bull tanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: