DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Schumachernek jól esik, hogy figyelnek rá

Sokat tanul Hamiltontól és Russelltől, s annak is megvan az előnye, hogy a garázsból nézi a versenyeket – mercedeses munkájáról nyilatkozott Schumacher.

A Haasnál két szezon után kegyvesztetté váló Mick Schumachernek a Mercedes és Toto Wolff dobott mentőövet: a hétszeres világbajnok klasszis fia az idei évben a csillagosok tesztpilótájaként szolgál, és szimulátoros visszajelzéseit különösen nagyra értékelik. A fiatal német pilóta a Mercedes saját felületén most arról szólt pár szót, ő hogyan éli meg a sokszoros világbajnok csapatnál töltött időt, és milyen hatással van rá az, hogy Lewis Hamiltonnal és George Russell-lel dolgozhat együtt.

„Nagyon érdekes időszak ez számomra, hiszen két fantasztikus versenyzőt figyelhetek meg, és dolgozhatok velük együtt, amire ritkán adódik lehetőség” – kezdte Schumacher. „Sokat tanultam arról, hogyan érdemes hozzáállni a versenyhétvégékhez, úgy érzem, hogy már most nagyon sok tudást magamra szedtem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar ilyen sokat tanulok és kapok majd.”

mick-mercedes



„Amikor kint versenyzel a pályán, nem hallod, mi zajlik a mérnökök között, épp ezért roppant érdekes az egyes sessionök alatt őket hallgatni. A bahreini szezonnyitón teljesen ledöbbentem, nem számítottam arra, hogy ennyi információ áramlik időközben” – folytatta a korábbi F2-es bajnok, aki azt is elmondta, hogy tavalyi tapasztalata komoly előnyt jelent számára a szimulátoros munkában:

„A munkám során eddig elsősorban a szimulátorra fókuszáltam. Mivel versenyeztem már az új szabályok szerint épült autóval, jól értem, hogyan kell vezetni őket” – mondta, és arra is kitért, mennyire fontos számára, hogy legendás édesapja egykori csapatánál szerepelhet: „Nagyra értékelem, hogy a mérnökök tényleg hallgatnak rám, és számít a véleményem, ami érzelmi szempontból is különleges dolog, hiszen sok olyan ember is dolgozik a csapatnál, akik már apám idejében is itt voltak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: