DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Mindenhol fejlődne és a Mercedest veszi célba a Ferrari

A Scuderia F1-es főnöke, Frederic Vasseur úgy érzi, minden egyes területen előre kell lépniük, a legfontosabb pedig, hogy tempóban felzárkózzanak a rivális mellé.

A tavalyi futamgyőzelmek és világbajnoki ezüstérem után a Ferrari idén kicsit visszább esett a Formula-1-ben: a nyári szünetig mindössze három alkalommal szereztek dobogós helyezést és egyszer bizonyultak a leggyorsabbnak időmérőn, így a konstruktőri vb-tabellán a negyedik pozíciót foglalják el.

Frederic Vasseur, a szezon előtt kinevezett csapatfőnök a Holland Nagydíj előtt beszélt arról, hogy mindenhol előre kell lépniük: „Nyilvánvaló, hogy ha megnézzük a számokat, akkor nehéz azt elképzelni, hogy idén bajnokok lehetünk a versenyzők vagy a csapatok között. Viszont ugyanazt a mentalitást kell megtartanunk, hogy megpróbáljuk mindenből a legjobbat kihozni, nem pedig a bajnokságra koncentrálni” – fogalmazott a Motorsport.com hasábjain Vasseur.

f1-ferrari-mercedes



„Javítanunk kell a csomagon, de azon is, amit a pályán mutatunk és meg kell próbálnunk a legjobbat kihozni a rendelkezésünkre álló csomagból. Világos, hogy fókuszáltnak kell lennünk. De nem akarok rögzíteni egy célt, hogy ezt vagy azt kell tennünk. Amíg van lehetőségünk fejlődni, arra kell koncentrálnunk. Egyértelmű, hogy minden egyes területen és a teljesítmény minden egyes alappillérét tekintve előre kell lépnünk.”

Vasseur rámutatott: olykor az időmérőkön még a Red Bull-lal is fel tudták venni a versenyt, ami azt mutatja, hogy bár minden téren fejlődniük kell, van potenciál az autóban és a koncepciójukban. Ami pedig a célokat illeti, a Ferrari a Mercedesszel kelne versenyre – még ha ez a tabellán nem is lesz egyszerű:

„Óriási a különbség pontok tekintetében a Mercedeshez képest, de ha megnézem az idény első felét, túl sok lehetőséget hagytunk ki. Sokkal opportunistábbnak kell lennünk a szezon második felében. Valami különlegesre van szükségünk ahhoz, hogy elkapjuk a Mercedest a bajnokságban, de sokkal fontosabb, hogy tempó tekintetében utolérjük őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: