DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Verstappen néha elgondolkodik, megéri-e még az F1

Nem feltétlenül az egyre több versennyel van gondja a címvédőnek, sokkal inkább a rengeteg extra teendővel, amivel az F1-es szereplés jár.

Max Verstappen az elmúlt időszakban többször kritikát fogalmazott meg a Formula-1 újításaival kapcsolatban: beszélt többek között az egyre bővülő versenynaptár kihívásairól, de leginkább a sprinthétvégékkel nincs kibékülve a Red Bull pilótája. A címvédő azt is belebegtette már néhányszor, hogy akár idejekorán visszavonulhat, amennyiben nem tetszik neki az F1 által választott irány.

A harmadik világbajnoki titulusa felé száguldó pilóta a holland De Telegraafnak adott interjúban most újfent beszélt arról, hogy olykor el szokott merengeni azon, hogy még mindig megéri-e a száguldó cirkusszal járó hektikus életvitel:

f1-verstappen-redbull-2023



„Aggódom a sportért, amit mindig is élveztem. Ez még mindig így van, de csak egy bizonyos mértékig” – szögezte le Verstappen. „Nem arról van szó, hogy teljesen ellenzem a változást, ahogy egyes emberek ezt állítják. De ezeknek a változásoknak a Formula-1 előnyére kell válnia. Miért kell megváltoztatni dolgokat, ha azok jól működnek? Úgy gondolom, a hagyományos időmérős formátum nagyszerű, nem kell mindennek a pénz körül forognia.”

„Az emberek azt gondolhatják: ’rengeteg pénzt keres a srác, mire panaszkodik?’. De a jóllétedről van szó és arról, hogyan tapasztalsz meg dolgokat, nem arról, hogy mennyit keresel. Úgy érzem, túl sok mindent kell csinálnom, emiatt ki kell hagynom másokat, úgyhogy néha arra gondolok: ’még mindig megéri ez?’.”

Verstappen azt is elmondta, hogy nem feltétlenül az egyre több futam a fő gond: „Nem az utazás a legnagyobb probléma, sokkal inkább az extra dolgokat, amiket csinálnom kell. A nagydíjhétvégék csütörtökjei nagyon hosszúak tudnak lenni attól függően, hol vagyunk, a versenyeken kívül pedig rengeteg a szimulátoros munka. Például évente egy hónapot veszítek az életemből a marketing miatt. Egy ponton túl egyszerűen úgy érzed, nem akarod már ezt csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: