DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Taxisok tüntetése zavarhatja meg az F1-es Holland Nagydíjat

A helyi önkormányzat a hatóságokkal dolgozik a helyzet megoldásán: bajba kerülhet a jövő heti F1-es Holland Nagydíj Zandvoortban.

Taxisblokád fenyegeti a jövő hétvégi F1-es Holland Nagydíjat – Zandvoort önkormányzata tárgyalásban áll a taxisokkal a helyzet megoldása érdekében.

A problémát az okozza, hogy nagyjából 150 taxisofőrt tiltanak ki a pálya környezetéből, sőt egész Zandvoortból, a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint azért, mert csak így lehet megoldani és biztosítani a közlekedést a létesítmény környezetében.

A sofőrök ezzel jelentős bevételtől esnek el, hiszen idén is napi 100 ezer szurkolót várnak a pályára, akik igénybe vennék a taxiszolgáltatást.

f1-dutch



Tavaly több taxis sem törődött ugyanezzel a tiltással, és illegális behajtási engedélyekkel beléptek a zónába, ahol árulták a szolgáltatásukat – Zandvoort viszont ezt most nem engedi a gördülékeny közlekedés biztosítása érdekében.

Idén figyelmeztették a taxisokat, hogy csak néhányan kapnak majd behajtási engedélyt, egy matricát, amivel igazolhatják magukat, a többiekkel szemben viszont ezúttal tényleg fel fognak lépni, és nem engedik be őket, nem dolgozhatnak a Holland Nagydíj hétvégéjén.

A taxisofőrök azzal fenyegetőznek, hogy tiltakozást szerveznek, és lezárják a pályához vezető bekötőutakat – a helyi önkormányzat a hatóságokkal együtt dolgozik a helyzet megoldásán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: