DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

„Igen, Lewis túl öreg már Max legyőzéséhez” – Verstappen a karrierje csúcspontján van?

A korábbi F1-es csapatfőnök szerint Hamilton még nyerhetne futamot, de Verstappen olyan helyzetben van, hogy azonos autóval sem lehet legyőzni.

A korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan szerint Lewis Hamilton már túl öreg ahhoz, hogy legyőzze Max Verstappent – legalábbis ha azonos autóban ülnének, nem a hétszeres világbajnok lenne az esélyes.

Hamilton már 39 esztendős lesz a következő szezon kezdetén, míg Verstappen jövő hónapban tölti be a 26-ot, és Jordan szerint a legjobb korban van.

„Igen, szerintem az” – válaszolta Jordan David Coulthard konkrét kérdésére („Szerinted Lewis már túl öreg ahhoz, hogy egy az egyben legyőzze Maxot?”) a Formula for Success podcastben.

f1-hungaroring-saturday-187



„Szerintem fog még nyerni F1-es nagydíjat, de bizonyos dolgoknak össze kell állniuk számára. Max viszont a legjobb korszakában van az életkorát, a tapasztalatát, a hitét, a tudását és a körülötte lévő embereket tekintve is. Szerintem ugyanabban az autóban jelenleg, ahogy most beszélgetünk, ezekkel az életkorokkal Max nyerne.”

Coulthard szerint Hamiltonban még mindig megvan minden ahhoz, hogy nyerjen, és ha most kerülne azonos autóba a két gigász, akkor Prost–Senna szintű csata lenne belőle több összeütközéssel – de végül azt mondta, hogy Hamiltonnak már rengeteg más szenvedélye van a pályán kívül, úgyhogy ő is azt mondaná, hogy Verstappennek kellene nyerni.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: