DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A Red Bull mögött zárná az évet a McLaren

A konstruktőri második hely idénre szinte biztosan elúszott, így a McLaren nem is ezt vette célba, hanem az erősorrend második helyét.

A McLaren F1-es csapata az elmúlt hétvégéken többször is egyértelműen a második erőnek tűnt a Red Bull mögött, s jelenlegi formájuk alapján a konstruktőri bajnokság második helyét is célba vehetnék, csakhogy a szezon első harmadában akkora lemaradást szedtek össze, hogy azt aligha lehet ledolgozni a hátralévő 10 futamon: a Mercedestől 144, az Aston Martintól 93, a Ferraritól pedig 88 pontra vannak jelenleg.

Így aztán természetesen arról nem ábrándozik a „nagyfőnök”, Zak Brown sem, hogy befutnak a Red Bull mögé a pontversenyben, helyette azt tűzte ki célul, hogy az erősorrendben egyértelműen az övék legyen a második hely a szenzációsan szereplő energiaitalosok mögött: „A Red Bull egészen hihetetlen csapat. Próbálunk közel kerülni Maxhoz, de valahányszor úgy érzed, hogy már közel vagy, elhúz. Lenyűgöző ezt nézni” – nyilatkozta Brown az osztrák Laola1-nek.

norris-mcl-2023



„Nagyon nagy elégedettségre adna okot, ha a szezon végén a második leggyorsabb csapat lennénk, ha mi lennénk a best of the rest. Persze még sok van hátra, de az egyértelmű, hogy újra játékban vagyunk” – tette hozzá a csapat első embere, aki szerint a sokak számára meglepetést okozó hatalmas ugráshoz a technikai részleg és a versenyzők egyaránt hozzájárultak: „Sok dolog játszott össze tökéletesen. Az aerodinamikai fejlesztéseink lenyűgözően sikerültek, meg kell emelnem a kalapom.”

„A versenyzőink most meg tudják mutatni, mi rejlik bennük. Korábban is remek munkát végeztek, de most, a fejlesztett autóval még meggyőzőbbek lehetnek” – mondta Brown, aki számára a legszebb idei emlék az, amikor Lando Norris rövid ideig vezette a Brit Nagydíjat. „A fénypontot a silverstone-i első körök jelentették, gyorsan ment felfelé a pulzusom. Nagy kár, hogy Oscart megfosztották a dobogótól…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: