DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Alpine: Ez csak az F1-es projekt második fázisa

Bruno Famin szerint gyorsabban kell haladni, mint ahogy eddig tették, és nagy lelkesedéssel beszélt az Alpine projektjéről.

Kitart amellett Bruno Famin, az Alpine átmenetileg kinevezett F1-es csapatfőnöke, hogy az enstone-i istálló nem „csak úgy” rúgta ki Otmar Szafnauert és Alan Permane-t, illetve még előtte Laurent Rossi vezérigazgatót, hanem ez egy előrelépés, a terv következő fázisának megnyitása volt.

„Mint ismert, mi egy fantasztikus projektben vagyunk az Alpine-nál, amely során a márkát akarjuk fejleszteni új termékekkel. Ez egy elég ambiciózus projekt, ami számomra, motorsportos sráckén rendkívül izgalmas, mert az Alpine globális stratégiája a motorsport-programokon és főleg az F1-en alapul, ugyanis az a fő program” – idézi Famin szavait az F1 hivatalos weboldala.

f1-alpine



„Pár hete a felsővezetés úgy döntött, hogy belevág a márka projektjének második fázisába és változtatásokat eszközöl. Nem a nézőpont változott, hanem megerősítettük a projektet, hogy gyorsabban fejlődjön a márka. Logikus lépés volt ez, hiszen az F1-ben a szezon közben világossá vált, hogy nem ott tartunk, ahol akarunk. Gyorsabban akarunk haladni, és több lehetőséget akarunk arra, hogy elérjük a céljainkat” – mondta az istállót most irányító Famin.

Azt is hozzátette, hogy a változtatások nem hatnak ki a csapat munkájára, mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, és csak erre koncentrál, a végcél pedig az, hogy a győzelmekért harcolhassanak az F1-ben.

 

Szafnauer nem ért egyet

A versenyhétvége közben kirúgott Szafnauer közben arról beszélt, hogy lehetetlen, valóságtól elrugaszkodott dolgokat vár a Renault felsővezetése, és olyan struktúrát működtet, ami egyszerűen megkerüli a csapatfőnököt, ezért sem tud hatékonyan működni a rendszer.

Mint mondta, Luca de Meóék meg sem várták, hogy hova fejlődik a projekt, siettetni akarják a haladást olyan szinten, ahogy az az F1-ben nem működik, nem működhet, nem lehet megvalósítani.

Szafnauer nyilatkozata itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: