DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Sainz: A csúcson kell lenned a Ferrarinál

Roppant büszke rá a spanyol F1-es, hogy a Scuderiánál versenyezhet: egyszerre nagyszerű és stresszes a maranellói csapatnál szerepelni.

Carlos Sainz harmadik idényét teljesíti a Ferrarinál: 2021-ben érkezett meg a vörösökhöz Sebastian Vettel helyére. A spanyol az első évben konstans teljesítménye révén megelőzte házon belül Charles Leclerc-t, de tavaly óta egyértelműen a monacói nyújtja az erősebb teljesítményt kettejük közül.

Ennek ellenére Sainz is bezsebelte az első pole-ját és győzelmét a Scuderiánál, és roppant büszke arra, hogy ennél a csapatnál versenyezhet a Formula-1-ben:

f1-sainz-ferrari-spa



„Nagyon-nagyon büszke vagyok. Különösen arra, hogy eljutottam egy olyan csapatba, mint a Ferrari, és vörösbe öltözhetek minden hétvégén” – nyilatkozta a pilóta a Formula1.com portálnak. „Nem veszem ezt magától értetődőnek, mert tudom, mennyire kemény ez és mennyit jelentett… Hogy mennyi áldozatot kellett hoznom és mennyi erőfeszítést kellett tennem azért, hogy ide jussak. De most igyekszem ezt ki is élvezni, megélni az álmomat, s közben ezzel egyidejűleg koncentráltnak maradni és egyre csak javulni. Mindig arra törekszem, hogy versenyzőként és emberként is jobbá váljak.”

Sainz arról is beszélt az interjúban, hogy egyszerre örömteli a Ferrari-pilóták helyzete a rengeteg rajongó miatt és stresszes a rájuk nehezedő nyomás okán: „Nagyszerű hely a Ferrari. Minden pályán ott van a tifosi, többen támogatnak, mint bármely másik versenyzőt. Szinte minden verseny hazai futamnak érződik, mivel annyi támogatást kapunk világszerte a Ferrari-rajongóktól.”

„Tény, hogy mentális szempontból megterhelő is ennél a csapatnál lenni, hiszen nagyobb a nyomás. Rengeteg szponzorunk van, sok eseményen kell részt vennünk. A pályafutásod csúcsán kell lenni szerintem ahhoz, hogy teljes mértékben elköteleződj Ferrari-pilótaként. Úgy vélem, én ebben a szakaszban vagyok: még mindig nagyon fiatal vagyok, de egyúttal tapasztalt is, és a lehető legjobban igyekszem kihozni ebből a maximumot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: