DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Barrichello: Michael sosem volt támogató

A visszavonult brazil F1-es szerint egykori ferraris társa sosem ajánlott neki segítséget és övé volt a csapat. De azt nem tagadja, hogy a hétszeres világbajnok jobb volt nála.

Rubens Barrichello 2000-től 2005-ig volt Michael Schumacher csapattársa a Ferrarinál, a német versenyző mind az öt vb-címét ez idő alatt szerezte a vörösöknél, míg a brazilnak néhány futamgyőzelme és két év végi ezüstéremre futotta. Nem egyszer viszont át kellett adnia a jobb helyet Schumachernek: a legemlékezetesebb a 2002-es osztrák eset, amikor a célvonal előtt engedte el a németet.

A visszavonult brazil most a Beyond the Grid podcast adásában beszélt a kapcsolatáról a hétszeres világbajnokkal és az egykori kolléga kemény hozzáállásáról:

f1-schumacher-barrichello-ferrari



„Mindig voltak barátaim és mindig jó kapcsolatom volt az összes csapattársammal. De ő sosem volt támogató. Sosem ajánlott segítséget, úgyhogy soha nem is kértem. Michael más volt. Kicsit naiv volt abban, ahogyan dolgozott. Sokszor előfordult, hogy befejeztünk egy megbeszélést, aztán elkezdtek egy másikat csak Michaellel. Úgyhogy fogtam a székemet és csak ültem ott. Végső soron úgy éreztem, ez az ő csapata volt.”

Barrichello azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a hiedelmekkel ellentétben nem tartalmazott semmi olyasmit a ferraris szerződése, amely alárendelte volna Schumachernek: „Nem akartam volna úgy aláírni. Semmit nem mondott erről a szerződésem. A saját előnyömre rengeteg dolgot elfogadtam. Sok dolgot nem fogadtam el, de néhányat igen, mert láttam, hogy ott fejlődök. Hat évig láttam, hogy haladok előre és el fog jönni az én időm.”

„Mindig mondtam, hogy jobb volt nálam, efelől nincs kétség. De ő már 1996 óta, négy éve ott volt, túljutott a sérülésen, Jean Todt pedig a fiaként kezelte. Úgyhogy nehéz volt egy újonnan érkezőnek azt mondania, hogy ’oké, adjatok szabadságot’” – tette hozzá Barrichello.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: