DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

A Ferrari célja: elcsípni a második helyet

Bár a Mercedes, az Aston és a McLaren is erősnek tűnik, Charles Leclerc bízik benne, hogy a későbbi fejlesztések révén megszerezhetik az ezüstöt az F1-ben.

Míg tavaly legalább az évad első felében szerzett futamgyőzelmeket a Ferrari és ideig-óráig tartották a lépést a Red Bull-lal, idén a nyári szünethez érve mindössze három dobogós helyezést gyűjtött be az alakulat, a vb-tabellán pedig csupán a negyedik helyet foglalják el. A Mercedes 56, az Aston Martin viszont csupán öt ponttal előzi a Scuderiát, amelytől az utóbbi futamokon feljavuló McLaren még 88 egységnyi távolságban van.

A Mercedesszel szembeni tetemes hátrány ellenére a maranellóiak mindhárom dobogóját – és egyetlen időmérős elsőségét – jegyző Charles Leclerc a konstruktőri ezüstérmet tűzte ki célul a 2023-as idény második felére:

f1-leclerc-ferrari-spa_1



„Úgy gondolom, egy realisztikus cél mindenekelőtt az lehet, hogy megpróbáljunk második helyen végezni a konstruktőri világbajnoki értékelésben, ami komoly kihívás lenne. A McLaren is újra beszállt a csata, a Mercedes pedig mindig erős. Az Aston Martin kevésbé az utóbbi időben, de nincs kétségem afelől, hogy vissza fognak vágni. Úgyhogy igen, ez a célunk.”

Nagy lesz a harc ezért a második helyért a csapatértékelésben, hiszen a Mercedes részéről Lewis Hamilton is ezt vette célba. Egyelőre ők állnak jobban, de Leclerc bízik benne, hogy az SF-23-ashoz érkező további fejlesztések feléjük billenthetik a mérleg nyelvét:

„Van néhány fejlesztésünk, ami kicsit később érkezik a szezon második felében. Remélhetőleg ezek segíteni fognak abban, hogy javuljunk és elérhessük ezeket a célokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: