DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Most ez a legnehezebb Checónak” – Rosberg tanácsot adott Pereznek

A Lewis Hamiltont csapaton belül legyőző F1-es világbajnok elmondta, hogy most mit kell tennie Sergio Pereznek azért, hogy újra magára találjon.

Azt tanácsolja Sergio Pereznek Nico Rosberg, hogy próbáljon meg teljesen elszakadni a kritikáktól, amelyek özönlenek felé ebben az évben. A 2016-os világbajnok is élt át már hasonlót, ő végül felül tudott ezeken kerekedni és legyőzte Lewis Hamiltont a Mercedesnél, de tudja, hogy milyen nehéz dolga van egy pilótának ilyen helyzetben.

Ezzel együtt világos tanácsot adott a mexikóinak azzal kapcsolatban, hogy hogyan nyerhetné vissza a szezon elején látott formáját.

„Azt javaslom Sergiónak, hogy kapcsolja ki a médiát és minden ilyesmit, ne nézze a közösségi médiát, mert rengeteg róla és ellene szóló mémbe fog belefutni, jönnek az ellene szóló kommentek, az újságírók is őt támadó kérdéseket vetnek fel, szóval tényleg el kell ettől különítenie magát” – mondta Rosberg a Sky Sports podcastjében.

f1-rosberg-redbull



„Amikor én harcoltam a vb-címért, a teljes közösségi médiáról lejöttem, nem néztem az emaileket, és teljesen ignoráltam a híreket. Ezzel az egyetlen probléma az, hogy a versenypályára akkor is oda kell menni, ki kell ülni ötven újságíró elé, akik olyanokat fognak kérdezni, hogy ’Szia Sergio, úgy tűnik, hogy életed mélypontján van, szerinted kijössz belőle valaha?’ Aztán a következő kérdés az, hogy ’Szia Sergio, félsz tőle, hogy Daniel Ricciardo veszi át a helyedet?’ És ezek jönnek egymás után, amik mindig megütnek, mert ezekre oda kell figyelni, nem lehet kihagyni, válaszolni kell valamit” – magyarázta a német.

„Most ezek a legnehezebb időszakok Sergio számára egy F1-es versenyhétvégén, és most minden a koncentrációról, a kikapcsolásról szól. A tél folyamán végig azt hangoztatta, hogy meg akarja verni Maxot, ő akar lenni a bajnok, erre koncentrált. Ezt most el kell felejtenie, hétvégéről hétvégére, eseményről eseményre kell teljesítenie. Mindegyikre külön fel kell készülni a lehető legjobban, és fantasztikus munkát végezni, ezzel visszaépítheti magát. Ez most erről szól, ezt kell tennie.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: