DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

„Álomszerű volt az első félév” – Alonso

A bahreini F1-es nyitányon elképzelni sem tudta, hogy egyéniben és a konstruktőri értékelésben is a harmadik helyen fordulnak a nyári szünetre az Aston Martinnal.

Az Aston Martin szolgáltatta a 2023-as Formula-1-es idény kezdetének szenzációját azzal, hogy több nagydíjon is a Red Bull első számú üldözőinek tűntek. Fernando Alonso egymás után szállította a dobogós helyezéseket, s bár a csapat formája visszaesett az utóbbi versenyeken, a spanyol pilóta még mindig harmadik az összetettben Max Verstappen és Sergio Perez mögött, s az alakulat is ugyanezt a pozíciót foglalja el, mivel a Red Bull mellett még a Mercedes is megelőzi őket.

Alonso a nyári szünetre fordulva elismerte, hogy az évad elején álmodni sem mertek volna arról, hogy ilyen eredményeket fognak elérni 2023-ban:

f1-alonso-aston-podium



„Hihetetlen. Álomszerűen alakult a szezon első fele” – idézi a kétszeres F1-es világbajnok szavait a RacingNews365.com portál. „A harmadik helyen állunk a konstruktőri világbajnokságban a Ferrari előtt, és a pilóták értékelésében is harmadikak vagyunk Lewisszal a nyomunkban. Lehetetlen volt még csak gondolni is erre Bahreinben.”

A 42 éves versenyző tavaly nyáron nagy megdöbbentésre írt alá az Aston Martinhoz attól az Alpine-tól, amely egy éve még a középmezőny élén végzett, miközben a „zöldek” csupán a hetedik helyen zártak a csapatok között.

„Jó lenne, ha lehetne kristálygömbünk, mielőtt döntést hozunk egy esetleges csapatváltásról, amellyel láthatjuk a jövőt” – mondta ennek kapcsán Alonso. „De végső soron boldog vagyok ott, ahol most vagyok, és van itt egy jövőbe mutató projekt, amire roppant büszke vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: