DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Tsunodát a saját edzője dobta szemen egy golflabdával

Érdekes történetet mesélt el Michael Italiano: az F1-es szezonnyitó hétvégéje során majdnem elvesztette a munkáját.

Érdekes történetet mesélt el Michael Italiano, Yuki Tsunoda edzője. A szakember korábban Daniel Ricciardo teljesítményéért felelt, de mivel az ausztrál a partvonalon kívül kezdte az idényt, Italianót az AlphaTauri Tsunoda mellett alkalmazta azzal a céllal, hogy a japán pilóta felkészülését segítse, és fizikálisan topformába hozza. Azonban az első versenyhétvége kezetén történt egy kis malőr...

„Minden rendben volt a felkészülés során, Yuki szuper formába került, odaértünk Bahreinbe, és pénteken írtam neki, hogy akkor most csináljuk meg a szokásos mozgásos edzésünket” – mondta Italiano a Pitstop Podcastnek.

f1-tsunoda-alphatauri



„Kiterítettük a szőnyegeket, elővettük a labdákat, amelyekkel a lábat szoktuk lazítani, tettük a dolgunkat, én a hátamat lazítottam fekve, amikor Yuki egyszer csak rádobta a golflabdát a lábszáramra. Nyilván fájt, de kuncogott, mert az a jó, hogy sokat ugratjuk egymást. Ezért elengedtem a dolgot, de amikor cseréltünk, és ő kezdte el lazítani a hátát, akkor eldobtam a golflabdát” – mesélte az edző.

„Nem is igazán néztem oda, úgy voltam vele, hogy feldobom, aztán valószínűleg eltalálja a lábszárát, vagy ilyesmi. Feldobtam, a hátán feküdt, és a labda tökéletesen eltalálta a szemét. A jobb szemére esett rá, és még hallottam is a pattanást, ahogy telibe találta. A golflabdák nehezek, és ez egy normális ejtés volt...” – idézte fel az ijesztő jelenetet Italiano.

„Fogta a szemét, a szőnyegen gurult fájdalmában, én pedig bepánikoltam, berohantam jégért. Őszintén szólva azt vártam, hogy darabokra szed, sosem kértem még ennyiszer elnézést életem során.”

A nagyobb bajt szerencsére elkerülték, bár Tsunoda azért nem viselte jól a helyzetet.

„Nagyon frusztrált volt, hogy mit tettem vele. Szerencsére nem lett nagyobb baj, szemcseppeket használtunk, de sajnos a szeme még vagy tíz napig fájt. Ott azt hittem, hogy elveszítem a munkámat, pedig addig egészen biztosnak éreztem a helyemet! Végül nem rúgtak ki, és egészen jó hétvégénk volt. Szerencsére, mert ha rossz lett volna, biztos, hogy enyém lett volna a felelősség...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: