DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Ricciardo: Egyet hátra, kettőt előre?

A Haas csapatfőnöke szerint mostanra egyértelmű, hogy Ricciardo jól járt, amikor követte a saját tervét ahelyett, hogy elfogadta volna a Haas ajánlatát.

Az F1-be az AlphaTaurival a nyári szünet előtti duplán visszatérő Daniel Ricciardo számára tavaly, miután kiderült, hogy Oscar Piastri leigazolása miatt távoznia kell a McLarentől az egyik lehetséges célpont a Haas istálló volt. Végül azonban nem született megállapodás, s mint Günther Steiner csapatfőnök hangsúlyozta, ez így volt tökéletes Ricciardo számára:

ricciardo-spa-2



„Egyértelmű, hogy volt egy terve azt illetően, hogy mit akar csinálni, és ez be is jött neki. Daniel szerintem remek fickó, futamokat is nyert, de tavaly nehéz éve volt és egy évvel korábban sem könnyű, s néha egyet hátra kell lépned, hogy aztán kettőt tudj előre.”

Steiner emellett arra is kitért, hogy a csapatok mennyi kritikát kapnak olykor egy-egy versenyzőkkel kapcsolatos döntés miatt, ahogy az történt vele Mick Schumacher menesztése kapcsán, s ahogy most az AlphaTaurival Nyck de Vries elküldése miatt: „Ha meg akarsz lépni valamit, akkor meg kell hoznod a döntést. Mi tavaly meghoztunk egyet, és mindenkinek megvolt a véleménye arról, hogy nem hosszabbítottuk meg az egyik versenyzőnk szerződését.”

steiner-2023

„Ha egy csapat úgy dönt valamiről, hogy ez a legjobb a számukra… Arról nincs mit mondanom” – tért rá De Vries helyzetére. „Tudják, mit csinálnak, minden alapjuk megvan hozzá. Persze ha Daniel ott van a csapatodban, az jelentősen megkönnyíti a helyzetet. Tavaly nehéz éve volt, de korábban nyert versenyeket, szóval a tehetsége nem kérdéses.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: