DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Dinoszaurusz-csapatfőnökök: Horner és Wolff

Lassan két évtizede van pozíciójában az F1 legrégebb óta hivatalban lévő csapatfőnöke – Horner úgy érzi, fiatal kora ellenére is afféle dinoszaurusz lett.

Az ESPN csatorna Unlapped című podcastjének vendége volt Christian Horner, aki sok más téma mellett a csapatfőnökök „klubjának” átalakulásáról is beszélt. A Red Bull első embere a legrégebb óta hivatalban lévő csapatvezető, hiszen az istálló történetének kezdetén, 2005-ben került az energiaitalosok élére, s azóta hat egyéni és öt konstruktőri vb-címnél bábáskodott – hozzá hasonló hosszúságú karrierrel is csak az idén búcsúzó AlphaTauri-vezér, Franz Tost büszkélkedhet a jelenlegi csapatfőnökök közül.

„Amikor körbenézek, nagyon más személyiségeket látok” – mondta Horner. „Amikor megérkeztem a sportágba, ott volt Ron Dennis, ott volt Flavio Briatore, ott volt Eddie Jordan és Jean Todt is. Bernie Ecclestone irányította az egészet, ott volt Max Mosley és Frank Williams, néhány igazán kiemelkedő karakter és személyiség” – folytatta a brit csapatvezető, aki arra is rámutatott, hogyan változott meg a csapatvezetők általános karaktere az elmúlt időben:

horner-wolff_2



„Lehet, hogy csak én öregszem, de ha most megnézzük a csapatfőnököket, sokkal több menedzsert látok, egyúttal a technikai részre helyeződött át a hangsúly az üzleti oldalról” – mondta Horner, majd megnevezte azt is, hogy kilenc kollégájából kinek a karakterét érzi leginkább hasonlónak az övéhez:

„Szerintem Toto és én afféle dinoszaurusz típusú figurák vagyunk másokhoz képest, még akkor is, ha a csapatvezetők közt a fiatalabbak közé tartozom. De a csapatfőnökök dinamikája és egyáltalán a csapatfőnök fogalom meghatározása nagyon más manapság, mint amikor először ebbe a pozícióba kerültem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: