DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

185 milliót ajánlott Leclerc-nek a Ferrari?

A Ferrari sosem ajánlott ilyen hosszú és ilyen összegű szerződést senkinek, mint saját nevelésű monacói versenyzőjének – ha igazak a legfrissebb értesülések.

Sajtóértesülések szerint Charles Leclerc és a Ferrari előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a monacói versenyző 2024 végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A hírek arról szólnak, hogy a maranellóiak a valaha volt leghosszabb kontraktust kínálják saját nevelésű versenyzőjüknek, amit a Scuderia történetében bárki kapott – és a fizetés szintén rekordot jelenthet.

leclerc-spa



A beszámolók szerint a világbajnoki ezüstérmes pilótának öt évre, azaz 2029 végéig összesen 185 millió eurós (azaz mostani árfolyamon 72 milliárd forintos) fizetést kínálnak, méghozzá 2+3 éves konstrukcióban – azaz 2026 végét követően kilépési záradékok biztosíthatnák, hogy Leclerc távozhasson, ha szeretne. Ha viszont végig a csapatnál marad, az utolsó évben már 50 millió euró lenne a folyamatosan emelkedő fizetés összege.

Az elmúlt időszakban Leclerc jövője volt a pilótapiac egyik slágertémája: többek között egy Lewis Hamiltonnal való potenciális helycseréről, valamint a Red Bullhoz igazolásról szóltak a hírek – de ha minden igaz, az Aston Martin részéről is történt puhatolózás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: