DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Monaco és a változó körülmények: Perez gondjai

Sergio Perez szerint akkor kerül bajba, amikor trükkösek a körülmények az időmérőn, és a monacói hibája is sokáig benne maradt.

A Monacói Nagydíjjal szakadt meg valami Sergio Pereznél, ezt a mexikói pilóta maga vallotta be még az F1-es nyári szünet előtt.

A Red Bull versenyzője sorozatban ötször maradt le az időmérő Q3-as szakaszáról, és bár Belgiumban már javult, de összességében ezekben a hetekben romba dőlt a szezonja – már 125 pont a hátránya csapattársával, Max Verstappennel szemben.

f1-redbull-perez



Perez szerint a nehezebb, változékony körülmények szúrtak ki vele ebben az időszakban.

„Van egy hátrány, amit tapasztalok az autóval az utóbbi néhány futam során: amikor változnak a körülmények, akkor ez is növekedik, mondjuk így. Ez okozott problémákat, szerintem az utóbbi öt versenyhétvégén mindig valamilyen szempontból változó körülmények voltak az időmérőkön, és emiatt kerültünk hátrányba” – idézi Perez szavait a RacingNews365.com.

„Amikor nem vagyok teljesen magabiztos az autóban, akkor előfordul, hogy túlerőltetem. Szerintem ez történt Monacóban (az időmérőn), és valószínűleg ez vetett vissza, mert ezt követően hosszabb időre volt szükségem ahhoz, hogy ismét teljesen megbízzak az autóban úgy, ahogy én vezetem. Ehhez jönnek a változó körülmények, és már meg is van a hátrány.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: