DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Mérföldekre van az ideálistól” a Ferrari Vasseur szerint

Fred Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint folyamatosan változtatni, javítani kell az istálló működésén, különben nincs esély a többiekkel szemben.

Még messze van a tökéletesen felépített és tökéletesen működő rendszertől a Ferrari F1-es csapat: ezt mondta Fred Vasseur, az istállót idén év eleje óta vezető francia szakember.

Vasseur az utóbbi hónapokban több kulcsfontosságú poszton is változtatást eszközölt a Binotto-éra végét követően, voltak, akik maguktól távoztak (például Laurent Mekies vagy David Sanchez), igazoltak embereket rivális csapatoktól (mint például Loic Serrát a Mercedestől), de több fontos szereplőt házon belülről léptetett előre.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire áll most már közel a Scuderia ahhoz, amilyennek ő szeretné látni, úgy felelt, hogy ez egy soha véget nem érő folyamat.

f1-ferrari-vasseur



„Mérföldekre vagyunk ettől, mert az én munkámban el sem lehet képzelni olyat, hogy valami tökéletes. Mindig javulni kell, mindig változtatni kell bizonyos dolgokon. Ha két évig marad egy struktúra, akkor halottak vagyunk, mert mindenki más fejlődik” – idézi Vasseur szavait az Autosport.

„Ez azt is jelenti, hogy az én fejemben sem létezik egy tökéletes állapot, hogy azt kell elérni, azt kell megvalósítani, és ha elérjük, akkor megállunk, mert onnantól az működik és kész. Ez hülyeség lenne. Lesznek változtatásaink a következő hetekben, hónapokban és években is, mert bizonyos témák egy kicsit tovább tartanak, mint mások. De ez egy állandó fejlődés, állandó javulás.”

 

Dolgoznak a 2024-es autó alapjain

Vasseurtől azt is megkérdezték, hogy vajon már látják-e a csapatnál, hogy min kell változtatni 2024-re, hogy versenyképesebb legyen az autó az ideinél.

„Igen, most már kezd egyre pontosabb elképzelésünk lenni a helyzettel kapcsolatban, arról, hogy hol vagyunk gyengék, hol vagyunk jobb állapotban. Ezt viszont megtartom magamnak, bocsánat! De az biztos, hogy versenyről versenyre tisztul a kép. Nyugodt vagyok, mert Magyarországon még arról beszéltünk, hogy a McLaren szárnyal, mi a világ végén vagyunk, hülyék vagyunk, stb. Aztán Spában, egy héttel később mi voltunk elöl, a McLaren pedig visszaesett.”

„Ez azt jelenti, hogy nyugodtnak kell lennünk, és futamról futamra gondolkodnunk. Tudjuk, hogy olyan sűrű a mezőny, hogy egy-két apróság a másodikról a tizenegyedik helyre tud lökni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: