DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 6. szombat
F1

Ricciardo ivás helyett edzeni fog nyáron: ő is meglepődött a Red Bull döntésén

Daniel Ricciardo sem várta, hogy a nyári szünet előtt beülhet az AlphaTauriba, de nagyon örül neki, hogy megkapta ezt a két futamot a pihenőt megelőzően.

Daniel Ricciardo úgy érzi, hogy az F1-es visszatérése, illetve annak korai időpontja ugródeszkát jelent majd számára a szezon második felében – azzal, hogy már a nyári szünet előtt beülhetett az AlphaTauriba, magabiztosabb lehet majd Zandvoorttól kezdve.

A közvéleményt meglepte, hogy a Red Bull már a Magyar Nagydíjon, két futammal a szünet előtt kitette a második csapatából Nyck de Vriest, és esélyt adott Ricciardónak, és bár az energiaitalosok azzal a visszakérdezéssel reagáltak erre, hogy „min változtatott volna még két futam?”, még maga Ricciardo is meglepődött azon, hogy ilyen hamar lehetőséget kapott.

f1-ricciardo-alphatauri



„Amikor megkaptam a hívást, magamban azt gondoltam, hogy ’oké, azt hittem, hogy valószínűleg várni fognak a nyári szünetig.’ De igazság szerint nagyon örülök neki, hogy megkaptam azt a két futamot a szünet előtt, mert így most van min elgondolkodnom, és kérdéseket feltenni a csapat felé. Sokkal felkészültebben mehetek Zandvoortba ahhoz képest, mintha az lenne az első futamom, így felkészültebb leszek a szezon második felében” – idézi Ricciardo szavait a RacingNews365.com.

„Én pontosan tudom, hogy milyen fizikai állapotban vagyok, így pedig dolgozhatok ezen a nyári szünetben. Ami mindenki koktélokat fog szürcsölgetni, én az edzőteremben leszek. Mindenki sokkal többet fog bulizni nálam, mert én edzeni fogok, és jóval kevesebb alkoholt fogok fogyasztani bárkinél!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: