DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Ricciardo: Én át akartam nyomni padlón...

Tudta, hogy valószínűleg lecsúszott a pályáról az Eau Rouge-ban, de megpróbálta áttolni padlón: így esett ki a Q1-ben az ausztrál.

Ugyan a Hungaroringen történt visszatérése során az időmérőn és a futamon is legyőzte csapattársát, Yuki Tsunodát Daniel Ricciardo, Spában rosszabbul kezdte a hétvégét: az időmérő első szakaszából ugyan a japánhoz hasonlóan ő is tovább tudott volna jutni, de pályaelhagyás miatt elvették a körét, így csak a 19. helyet szerezte meg.

Az ausztrál már a kör közben is érezte, hogy valószínűleg elrontotta az Eau Rouge-t.

„Megpróbáltam átnyomni padlón az Eau Rouge-t, úgy gondoltam, hogy elférhet, de aztán elkezdett sodródni az autó, lecsúszott az ívről, és el kellett kapnom a gázt, hogy egyáltalán a pályán maradjak. Aztán csak sodródott-sodródott, és amint átmenten a négyes kanyar kerékvetőjén, már tudtam, hogy valószínűleg túlmentem a fehér vonalon. Próbáltam ezt kizárni és megcsinálni a kört, mert hátha mégis belül maradtam, de sajnos ez így frusztráló” – értékelt Ricciardo.

f1-ricciardo-alphatauri-spa



„Szerencsére holnap kapunk egy új esélyt. Szerintem nagyjából ott voltam, itt-ott veszítettem kicsit Yukival szemben, de kellően komfortosan éreztem magam az autóban, és sikerült volna megcsinálni a Q2-t, akkor szerintem ott már közelebb tudtam volna lenni.”

Az ausztrál azt is hozzátette, hogy biztató, hogy a kihagyott idő ellenére, elsőre egészen jó teljesítményt nyújtott esőben, ahol még sosem ment az AlphaTaurival: mint mondta, hibázni sosem jó, sosem akar, de összességében, a nagy képet, az összképet tekintve nem elégedetlen a jelenlegi produkciójával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: