DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Leclerc: Az időjárás kedvezhet nekünk

Előnyére válhat a Ferrarinak az esős időjárás Spában? Charles Leclerc szerint igen: a monacói úgy véli, a teljesen nedves körülmények között gyors tud lenni az SF-23.

A csütörtöki FIA-sajtótájékoztató egyik fő témája a spái időjárás volt: az erőviszonyokat kiegyenlítő eső Leclerc szerint segíthet egy erős hétvégét zárni a maranellói alakulatnak. A monacói azt is elárulta, mely körülmények között kevésbé magabiztos a Ferrariban:

„Nem rossz a tempónk, amikor teljesen esős körülmények között versenyzünk, és akkor sem, amikor teljesen száraz az időjárás. Úgy vélem, ilyenkor maximalizálni tudjuk az autó teljesítményét. A félig száraz, félig nedves időjárás az, amikor jobban szenvedünk. De ezen is dolgoztunk, így ha ilyen körülmények is lesznek, ott tudok majd lenni, ahol szeretnék.”

Harc a középmezőnyben



A Hungaroringen felejthető hétvégét zárt a Ferrari: Leclerc a hetedik, míg Sainz a nyolcadik helyen zárta a futamot. A monacói szerint szinte teljesen megjósolhatatlan, ki lesz a leggyorsabb a Red Bull mögött – apró eltérések jelenthetnek pozíciókat, főleg az időmérőkön:

„Ha megnézzük, hihetetlenül szoros a mezőny, főleg az időmérőkön. Budapesten a Q3-ban 7-8 századra voltunk egymástól az első hármat leszámítva. A legkisebb különbségnek is nagy hatása lehet a végeredményre” – fogalmazott Leclerc. „Az autónk és a pálya szempontjából az a legfontosabb, hogy minden részletre nagyon koncentráljunk, hiszen főleg a kvalifikációs eredményünkön fog meglátszani. Budapesten itt-ott lett volna még a teljesítményünkben, és ennek nagy következménye volt a hétvégénk szempontjából. Azonban nem tagadhatjuk, hogy nem vagyunk elég gyorsak, ezért minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ezen változtassunk, és minél hamarabb ismét az élen legyünk.”

A nyári szünet előtti utolsó futamon a Ferrari pilótája a szezon második felére kitűzött céljaikat is megosztotta a sajtótájékoztatón: „A reális célunk az, hogy képesek legyünk az összetettbeli második helyezésért harcolni. Kihívás lesz, hiszen a McLaren is visszatért a harcba, a Mercedes mindig erős, és igaz, hogy az Aston Martin most kicsit lemaradt, de nincs kétségem afelől, hogy javulni fognak. A szezon további részében jön még néhány fejlesztésünk, ami remélhetőleg jól fog működni, és segíteni fog nekünk elérni ezt a célunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: