DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 22. hétfő
F1

Norris pesszimista, de győzni akar a McLarennel

Nem akarja elragadtatni magát az elmúlt hetek eredményeitől, de úgy érzi, a lehető legjobb helyen van céljai eléréséhez – Norris hitet tett a McLaren mellett.

Lando Norris azon versenyzők egyike (többek között Charles Leclerc, Daniel Ricciardo és legújabban Oscar Piastri mellett), akiket az F1-es pletykagyár szóbahozott a várakozásokat messze alulmúló Sergio Perez ülésével. Ám a McLaren épp felemelkedőben van, így a brit közönségkedvenc szájából sokkal őszintébben hangozhatnak ezeknek az értesüléseknek a cáfolata, mint ahogy néhány hónappal ezelőtt hangzott volna mindez:

norris-podium„Nem gondolkodom ilyesmin, persze sokat látom a közösségi médiában ezt az egész ostobaságot, hiszen sok ember hozakodik elő ilyesmivel” – mondta Norris, majd hitet tett a wokingiak mellett: „Boldog vagyok ezzel a csapattal. Persze még boldogabb lennék, ha futamokat is nyernénk, de tudom, hogy ez időbe és rengeteg erőfeszítésbe telik, roppant eltökéltnek kell lennem, de végül is erre vállalkoztam.”

A McLaren az elmúlt évek leglátványosabb előrelépését produkálta azzal, hogy nyolc futam után mindössze 17 pontjuk volt, ennek is döntő többsége onnan származott, hogy szerencsésen jöttek ki az Ausztrál Nagydíj végén történt zűrzavarral, sőt Norris e nyolc futam felét csak a 17. helyen zárta, azóta viszont három hétvége alatt 70-et tettek hozzá ehhez a 17-hez, közte két dobogóval és egy első rajtsoros indulással. Norris ennek ellenére két lábbal a földön akar maradni:

norris-verstappen

„Egyértelmű, hogy komoly előrelépést tettünk, ami nagyszerű, és nem lennénk ebben a helyzetben, ha nem hozzuk el azokat a fejlesztéseket, amelyeket hoztunk, de valahol mélyen még mindig pesszimista vagyok” – mondta a brit, majd így folytatta: „Tudom, hogy lesznek versenyek, ahol nem leszünk ilyen jók, volt két erős hétvégénk, de lesznek még futamok, ahol szenvedni fogunk.”

„Persze azt hiszem, én örülök a legjobban az előrelépésnek, megteremtettük az esélyt arra, hogy komoly pontokért, sőt dobogókért harcoljunk. Rengeteg kritika ért minket, épp ezért amikor sikerül dobogót szereznünk, azzal megkapom a megerősítést, amire szükségem is van: a lehető legjobb csapatnál vagyok, annál a csapatnál, amellyel győzni akarok” – zárta szavait a bajnokságban jelenleg a nyolcadik helyen álló Norris.

norris-silverstone

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: