DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Norris: Messze még a tökéletestől a McLaren

Hiába a hatalmas ugrás és az egymást követő két dobogó, a brit F1-es szerint még nem teljesen úgy viselkedik az MCL60-as, ahogy azt szeretné.

Az utóbbi futamok kellemes meglepetését a McLaren szolgáltatja: már a Formula-1-es Osztrák Nagydíj hétvégéjén is érezhető volt az előrelépés a fejlesztési csomag első ütemének köszönhetően, de aztán Silverstone-ban már egyértelműen a második erő volt az alakulat, s ezt tulajdonképpen megismételték a teljesen más karakterű Hungaroringen is.

A karrierje során először egymás után két dobogós helyezést begyűjtő Lando Norris ugyanakkor megjegyezte, hogy még így is messze van a tökéletestől az MCL60-as:

f1-norris-mclaren-hun



„Úgy vélem, összességében a tempót és az a képesség, hogy összerakjam a köröket meg ilyesmi javult, bár nem annyira, amire szeretném” – mondta a Magyar Nagydíj után a brit. „Az autó még egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy azt szeretném. Ha megkérdeznék, mi kell egy tökéletes autóhoz, szerintem nagyon messze vagyunk attól, amit akarok. De elmozdultunk némileg abba az irányba, ami jó. Így akarom tudni vezetni és hajtani az autót. Javított ez az önbizalmamon is, azt hiszem.”

Norris elmondása szerint eddig kiismerhetetlenül viselkedett a versenygép, most viszont elindultak a jó irányba: „Úgy érzem, most már valamelyest világosabb, milyen irányba kell dolgoznom. Így már az egyszerűbb dolgokra tudok koncentrálni vezetés közben, ami javított némileg az önbizalmamon is. Még nincs azon a szinten, amit szeretnék, de az, hogy kimegyek és úgy érzem, hogy szabadon vezethetek és nem kell túlgondolnom, nagy különbséget jelent.”

 

Spa ismét kedvezhet a McLarennek

Ha a trendeket figyeljük, a wokingi gárda a most hétvégi Belga Nagydíj előtt is bizakodhat, hiszen jellegében hasonlít a spái helyszín Silverstone-ra. Norris maga is optimista az esélyeiket illetően:

„Várom, hogy Spában versenyezhessünk. Ez az egyik kedvenc helyszínem, és jó pályának kell lennie számunkra. Természetesen nagy kihívást jelenthet a körülményekkel, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy erősen fejezzük be a szezon első felét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: