DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Kilencedik hely a valós tempónk

Silverstone-ban számított a küszködésre az Aston Martin, a Hungaroringtől többet várt – ehhez képest még hátrébb, az utolsó két pontszerző helyen végeztek.

Előzetesen úgy gondolta Fernando Alonso, maximum az ötödik-hatodik hely elérhető az Aston Martinnak a Hungaroringen a nyolcadik rajtkockából – mint bebizonyosodott, a spanyol túlbecsülte az autóban rejlő potenciált. A várt előrelépés helyett még a Brit Nagydíjon elért hetedik helynél is hátrébb végzett, a kilencedik pozícióban.

„Silverstone-ban számítottunk rá, hogy kicsit küszködni fogunk, de Budapest előtt azt gondoltuk, itt valamivel erősebbek leszünk. Nem így történt, szóval igyekszünk elemezni és jövő héten, Spában erősebben visszatérni” – nyilatkozta idei leggyengébb vasárnapi helyezése után Alonso.

A csapatok párban foglalták el a pontszerző helyeket a Magyar Nagydíjon, a két Red Bull, a két McLaren, a két Mercedes és a két Ferrari végzett a két Aston Martin előtt. Habár papíron a Hungaroring lassú kanyarjaival kedvezett az AMR23-nak, Alonso szerint esélyük sem volt, hogy bármelyik riválist megelőzzék.



„Nem voltunk elég gyorsak, hogy bárkire kihívást jelentsünk az előrébb levők közül, de hátulról sem fenyegettek minket. Ez a három pont a kilencedik és tizedik helyért volt ma a maximum. A kilencedik hely valószínűleg a tempónkat tükrözi, a Mercedes, a Red Bull, a Ferrari és a McLaren mögött vagyunk. Többé-kevésbé ugyanezt láttuk az időmérőn és futamon is.”

Tanácstalan az Aston, miért gyorsak mások

Az elmúlt két-három verseny óta a McLaren vette át azt a szerepet, amit korábban az Aston Martin és Alonso töltött be: egy nagy ugrással rendszeresen a dobogóért harcolnak. De más csapatok is képesek voltak kiugrásra az elmúlt futamokon: az Astonnál nem tudnak magyarázatot találni ezekre a villanásokra.

„Minden futamon szeretnénk ezt megérteni, sok kérdés merül fel mindannyiunkban, de igazán sosem tudjuk meg az okát. Ausztriában a Hülkenberg és a Haas negyedik volt az időmérőn, ami mindenkit meglepett. Silverstone-ban a Williams volt nagyon gyors, itt pedig az Alfa Romeo, ami szintén meglepetést okozott mindenkinek. A futamokon aztán általában kiegyenlítődnek a viszonyok, a nagy csapatok végeznek elöl. Mi vagyunk ennek a sornak a végén, vissza kell kerülnünk az elejére” – nyilatkozta Alonso.aa

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: