DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Nem akar mindenáron az F1-be jönni az IndyCar-sztár

Az elmúlt hetekben sok szó esett az IndyCar idei szezonját uraló Alex Palou esetleges F1-be szerződéséről – amiről most maga a spanyol klasszis ejtett pár szót.

Miután Colton Herta „áthozása” nem sikerült a tengerentúlról az F1-be, a hírek szerint újabb IndyCar-pilóta kacsintgat a királykategória felé, méghozzá nem kisebb név, mint az amerikai szériát jelenleg uraló Alex Palou, aki 117 pont előnnyel vezeti a bajnokságot (ez épp annyi, mint a 2. és a 12. helyezett közti különbség), s aki az előző hat versenyen négy győzelmet, egy második és egy negyedik helyet szerzett – no meg két pole-t, az egyiket az Indy 500-on.

palou-toronto



Az persze jó kérdés, hogy milyen lehetőségei vannak erre a spanyol ásznak – erről korábban itt írtunk –, akit a legutóbbi, torontói IndyCar-hétvégén szólaltattak meg azt illetően, hogy az IndyCarban elért sikerek gyarapítása vagy az F1-es bemutatkozás fontosabb a számára a következő időszakban. „Nehéz kérdés. Nem egyszerűen annyi, hogy összeállítasz két oszlopot, és ráböksz A-ra vagy B-re, hogy igen, hát ezt szeretném!” – kezdte a spanyol, aki érzi a fokozott érdeklődést személyével és sorsával kapcsolatban:

„Hogy őszinte legyek, minél eredményesebb, annál inkább mindenki tudni akarja, hogy mit fogok csinálni. És ez ki is fog derülni, de szerintem csak akkor, ha véget ért a szezon, mert nem akarom, hogy ez a kérdés bármennyire is befolyásolja azt, amit most csinálunk” – mondta Palou, majd így folytatta: „Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy mit akarok, a lehető legtöbb bajnoki címet szerezni itt, vagy inkább átmenni az F1-be, ez is nehéz, mindenesetre mindig azt mondtam, hogy nem vágyom oda bármi áron, ennyi.”

palou-toronto-2

Palou azt is elárulta, hogy egyes feltételezésekkel ellentétben jelenleg nincs megfelelő ajánlata az F1-ből: „Szeretném kipróbálni magam az F1-ben, ahogy szerintem mindenki más is, de csak ha jó az ajánlat, jelenleg viszont nincs előttem ilyen. Hogy őszinte legyek, most nincs erre lehetőségem, és ezen nem is aggódom, hiszen tudom, hogy mire vagyunk képesek itt, Amerikában” – mondta a spanyol, akinek sorsa alapjaiban meghatározhatja az IndyCar jövő évi mezőnyének alakulását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: