DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Vettel: Nincs kizárva, hogy visszatérek az FIA tagjaként

A négyszeres világbajnok elárulta, hogy gondolkozik azon, milyen pozícióban térjen vissza a száguldó cirkusz világába. A családja mellett új kihívásokat keresne magának.

Nem az első alkalom, hogy Sebastian Vettelt a visszatéréséről kérdezik: ha nem is pilótaként, valamilyen nagyköveti vagy vezetői pozícióban. A német bajnok nem tagadta: nincs kizárva, hogy látni fogjuk még őt a bokszutcában tevékenykedni. Emellett arról is beszélt a PlanetF1 oldalának, hogy a Formula-1 környezetvédelmén szeretne javítani, és ehhez ötletei is vannak:

„Nemrég Monacóban egy nagyon jó tárgyalásom volt Stefanóval [Domenicali]. Az autók közvetlenül szennyezik a környezetet, és ebben az F1-nek is nagy ráhatása van, hiszen minden futam egy hatalmas rendezvény. Sok ember látogat ki, ha jól értesültem, a Brit Nagydíjon közel félmillió szurkoló volt. Ezáltal nem csak a versenyautók a károsak, de nekik is nagy szerepük van benne” – fogalmazott Vettel. „Fontos, hogy ezt a jó irányba tereljük. Már beszélek a vezetőséggel és felhoztam nekik pár ötletet. Meglátjuk, hogy alakul.”

A csapatok is érdeklődnek iránta



Ekkora tapasztalattal nem véletlen, hogy 2022-es visszavonulása óta számos megkeresést kapott Vettel, ám egyelőre a családra fekteti a hangsúlyt: „Sok minden érdekel. Azonban tavaly kitűztem magamnak azt a célt, hogy szabad leszek, és nemet fogok mondani bizonyos dolgokra. Meg akarom ismerni ezt az énemet is, akinek nincs kötött menetrendje, és képes inspirálódni más dolgokból is.”

„Továbbra is ehhez tartom magam. Végre sok időt tudok a gyerekeimmel tölteni, autós nyaralásokon is voltunk, amiket nagyon élveztem. De azt is tudom, hogy nem az ő életüket szeretném élni, nem az a fő feladatom” – osztotta meg a négyszeres világbajnok, hogy mivel töltötte visszavonulása óta az idejét. „Ott szeretnék lenni nekik, de előbb-utóbb ki fogom találni, mit akarok még csinálni, és újabb kihívásokat keresni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: