DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Nem érjük el a saját céljainkat” – Bottas szerint csalódás az Alfa Romeo éve

Lassan azon kell gondolkodni, hogy átváltsanak-e inkább 2024-re, mert az idei autóval nem jutottak sehova.

Az egész F1-es mezőny talán legszürkébb csapata idén az Alfa Romeo: egyáltalán semmilyen kilengéseket nem produkál az istálló, bizonyos versenyhétvégéken a leggyengébb az autó, de nincs semmi olyan különleges problémájuk, ismertetőjegyük, ami miatt érdemes lenne figyelni rájuk.

A körülöttük lévők közül az AlphaTauri hasonló, de az egy sokkal nagyobb kilengésekkel működő autó, a Williamsnek extra hétvégéi vannak a nagyon rosszak mellett, míg a Haas egy körön mindig felhívja magára a figyelmet, majd vasárnap elporlad.

Az Alfa viszont semmilyen, ennek kapcsán szólalt meg Valtteri Bottas is.

f1-bottas-alfaromeo



„Léptünk előre, de a többi csapat is megtette ugyanezt, ez történt, úgyhogy valami többet kellene találnunk. Viszont a következő két versenyhétvégén nem jönnek fejlesztéseink, csak a nyári szünet után. A srácoknak tényleg nagyon keményen kell dolgozniuk a gyárban ahhoz, hogy legyenek új alkatrészeink” – idézi Bottas szavait a RacingNews365.com.

„Itt vagyunk már a szezon felénél, és nem tudunk előrébb kerülni az erősorrendben. Egy ponton el kell döntenünk, hogy mikor fókuszálunk inkább a következő évre, és biztos, hogy ezek a beszélgetések hamarosan lezajlanak. Arra számítottunk, hogy az autó javul tavalyhoz képest, de nem találtunk elég pluszt télen és a szezon elején. Nem érjük el a magunk elé kitűzött célokat.”

Az Alfa jelenleg csak kilencedik a konstruktőri bajnokságban, egyedül az alig két pontot jegyző AlphaTaurit előzi meg, egyénileg pedig Valtteri Bottas a 15., míg Guanyu Zhou a 16. helyet foglalja el. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: