DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Jön a Magyar Nagydíj, közelít a nyári szünet: itt tart most az F1 versenynaptára

Tíz futamon van túl idén az F1 mezőnye, a Magyar Nagydíjjal érkezik el féltávhoz a szezon. Közelít a nyári szünet, nézzünk rá a versenynaptárra.

Jövő héten rendezik az F1-es Magyar Nagydíjat, amely az idei szezon tizenegyedik versenyhétvégéje lesz a száguldó cirkusz számára.

Az eredeti tervek szerint ez már a tizenharmadik futam lenne, de előbb a Kínai Nagydíjat, majd az áradások miatt az imolai versenyhétvégét is törölték, így 22 futamosra csökkent a 2023-as versenynaptár, vagyis éppen a Hungaroring jelenti majd az idény felét.

Ugyan a Magyar Nagydíj sok-sok éven keresztül jelentette a nyári szünet előtti utolsó versenyt, de idénre ez megváltozott: az általában a szünet utáni visszatérő helyszín, a Belga Nagydíj jelenti majd a leállás előtti utolsó alkalmat július 30-án.

f1-versenynaptár



Ezt követi a négyhetes szünet, majd augusztus 27-én, Zandvoortban, a Holland Nagydíjjal tér vissza az F1, hogy egy héttel később, szeptember 3-án, a monzai Olasz Nagydíjon le is zárja a 2023-as európai szezont.

Ezt Szingapúr és Japán követi még szeptemberben, Katar, Austin és Mexikó októberben, végül Sao Paulo, a most debütáló Las Vegas, valamint a szezonzáró Abu Dhabi novemberben.

A magyar-belga back-to-back után lesz még több olyan helyzet is, amikor két egymást követő hétvégén is F1-es futam lesz: a holland-olasz, a szingapúri-japán és a vegasi-szezonzárós hétvége is back-to-back, mindezt ráadásul nehezíti, hogy közben október végén és november elején lesz még egy további triple header, vagyis Austin, Mexikó és Brazília három egymást követő hétvégén kerül megrendezésre.

 

Még négy F1-es sprintet láthatunk

Négy olyan hétvége vár ránk idén, amikor lesz sprint: eddig Bakuban és Spielbergben láthattunk ilyet. A következő még júliusban, Spában kerül lebonyolításra, de ilyen lesz októberben Katarban és Austinban, majd novemberben Brazíliában is.

A teljes F1-es versenynaptár több más széria programjával együtt ezen a linken megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: