DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„A McLaren messze van” – ezért nem aggódik Alonso

Az F1-es pontverseny érdekli az Aston Martin világbajnokát, aki szerint a McLaren már túl messze van, a Mercedesszel és a Ferrarival pedig szoros a harc.

Az utóbbi két futamon jelentősen visszaesett az Aston Martin tempója a közvetlen riválisokhoz képest, és ezeken a hétvégéken esélye sem volt Fernando Alonsónak a dobogóra. A spanyol pilóta viszont egyelőre nem aggódik: olyan változatos a Red Bull mögötti csata, hogy szerinte nincs ok pánikra.

„Ha valaki gyorsabb nálunk, azzal nem tudunk mit kezdeni, csak meg kell értenünk és tanulnunk belőle. Elégedettnek kell lennünk a pozíciónkkal, de most nem vagyunk elégedettek a hetedik hellyel úgy, hogy tavaly a csapat utolsó volt” – fejtette ki a véleményét a kétszeres világbajnok a Brit Nagydíj után.

f1-alonso-astonmartin



„Ami a McLaren feltámadását illeti: nagyon gyorsak, de messze vannak tőlünk a konstruktőri pontversenyben, szóval ennek a különbségnek elegendőnek kell lenni velük szemben. Nem lesznek mindig ők sem pontszerzők, nem fogjuk a teljes előnyünket leadni, nehéz igazán nagy felzárkózást produkálni. Nyilván figyelni kell rájuk, de elég nagy az előnyünk a tabellán. A Mercedesszel és a Ferrarival viszont szoros lesz a csata a végéig” – magyarázta Alonso.

„Majd Abu Dhabiban meglátjuk, hogy mi a vége, de ne feledjük el, hogy két hétvégével ezelőtt Kanadában még a győzelemért harcoltunk. Nem arról van szó, hogy a szezon elején dobogósak voltunk, és azóta folyamatosan csúszunk hátra, szóval nyugodt vagyok” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy vajon legyorsulták-e a riválisok az Astont a fejlesztésekkel.

 

Még mindig jól áll az Aston az F1-es pontversenyben

Alonso továbbra is harmadik az egyéni tabellán, csak 19 pont a hátránya Sergio Perezhez képest és 16-tal előzi meg Lewis Hamiltont, míg az ötödik Carlos Sainz már 54 egységgel van tőle lemaradva.

A konstruktőri tabellán pedig Lance Stroll harmatos teljesítményével együtt is harmadik az Aston: 22 pont a lemaradás a Mercedeshez képest, és 24-gyel előzik meg a Ferrarit. A McLaren pedig jelenleg valóban pokoli messze van tőlük: a wokingiak ötödikek, de csak 59 egységet gyűjtöttek, míg az Aston 181-et.

A teljes tabella itt megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: