DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Hivatalos: A Magyar Nagydíjon visszatér az F1-be Daniel Ricciardo

Fél évig tartott a kapcsolat, Nyck de Vriest kiteszi a második számú F1-es csapatából a cég. Daniel Ricciardo újra ülést kap.

A nap közben már szárnyra kapott az információ, az AlphaTauri pedig délután fél öt körül meg is erősítette: a Magyar Nagydíjtól már Daniel Ricciardo ül Nyck de Vries helyén az AlphaTauriban. 

A közlemény szerint Ricciardo "kölcsönbe érkezik" a Red Bullhoz, és a Hungaroringtől kezdve a szezon végéig az AlphaTauri versenyzője lesz Yuki Tsunoda csapattársaként.

SI202303300153_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



Franz Tost csapatfőnök üdvözölte korábbi pilótáját, szerinte Ricciardo mindent és mindenkit jól ismer, így nem lesz gond a beilleszkedésével, a tudása és a képességei pedig szintén nem képezik vita tárgyát. Hozzátette, hogy az ausztrál tapasztalata sokat érhet a csapat számára.

Egyúttal megköszönte De Vries munkáját, és minden jót kívánt neki.

 

De Vriesnek tíz futam jutott

Évekig várt az F1-es lehetőségre Nyck de Vries, a tavalyi monzai debütálás parádésra sikerült, mezőny talán leglassabb autójának számító AlphaTaurinál viszont nem igazán találta magát: pontot nem szerzett, a legjobb eredménye a monacói 12. hely volt. Még a szezon felét sem várta meg a váltással a Red Bull, a nyári szünet előtt, alig tíz futam után köszöntek el a hollandtól, akiért tavaly még harcoltak a többi csapattal, Dr. Helmut Marko pedig Tost és Christian Horner ellen is "megnyerte" a belső harcot.

 

Ricciardo fél évet pihent

Daniel Ricciardo korábban két évet töltött az AlphaTauri elődjénél, a Toro Rossónál, majd ötöt a Red Bullnál, ahol hét futamgyőzelmet szerzett. A 2018-as idény végén igazolt el a Renault-hoz, ahol két jó évet futott, de 2021-re a McLarenhez szerződött, ahol nagyon nem találta a helyét: ugyan nyert egy futamot Monzában, de összességében hatalmas csalódás volt a teljesítménye, ahogy a 2022-es produkciója is.

A wokingiak minden követ megmozgattak, hogy kivásárolják a szerződéséből, az Alpine-nal egy nyílt hadakozásba is belementek Oscar Piastri miatt, akit beültettek a helyére erre az évre, Ricciardo pedig ülés nélkül maradt, így tért vissza a Red Bullhoz, ahol tartalék szerepet kapott.

Mint mondta, ráfért a pihenés: végül csak fél év jutott neki ebből, hiszen már a nyári szünet előtt újra nagydíjon indulhat az AlphaTaurival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: