DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

„Vasárnap megvan a tempó, és ez számít” – Perez a gondjairól

Sergio Perez beszélt az utóbbi hetek összeomlásáról és arról, hogy a Red Bull továbbra is támogatja: nem aggódja túl a dolgot.

Újabb pocsék hétvégét teljesített Sergio Perez, aki a bakui futamgyőzelme óta totális összeomlást produkál: Miamiban még volt egy szerencsés pole-ja és egy kissé aggasztó második helye, azóta pedig öt időmérőből ötször maradt le a Q3-ról (most a Q2-ről is), és ez idő alatt egyetlen egyszer fért csak be a top háromba a futamokon.

A jövője így természetesen sokak számára kérdőjeles, de ő maga hisz benne, hogy nincs itt semmi látnivaló.

f1-perez-redbull-britishgp



„13 éve vagyok az F1-ben, láttam mindent, így nem igazán aggódom. Arra koncentrálok, hogy visszatereljem a szezonomat a helyes irányba, és élvezzem. Teljes támogatást élvezek Helmut (Marko) és Christian (Horner) részéről, a teljes csapat abszolút mögöttem áll. Tudják, hogy mire vagyok képes, hogy milyen potenciál van bennem, és teljes mértékben támogatnak” – idézi Perez szavait a Speedcafé.

 

De miért omlott össze az utóbbi hetekben?

Perez erre nem adott teljesen egyértelmű választ, de azért tett utalást a megfejtésre.

„Egy kicsit érzékenyebbé váltam az autóra az utóbbi hétvégéken, főleg egy körön, amikor alacsony üzemanyagszinttel megyünk. Dolgozni fogok rajta a szimulátorban. Vannak ötleteink a megoldásra, de nagyon kis tartományban dolgozunk a részleteket tekintve. Erős szombatra van szükségünk, de a pozitívum az, hogy a tempó megvan vasárnap, és a pontokat ott osztják. Csak meg kell oldalunk ezt a problémát és tiszta hétvégét teljesíteni” – mondta.

„Az én vezetésemről és az időmérőkhöz való hozzáállásomról van szó, és arról, hogy hogyan csináljuk ezt csapatszinten. Az utóbbi időmérők változó körülmények között zajlottak, és ilyenkor sok részlet kerül előtérbe. Nem aggódom túlságosan, csak az időmérőt kell megoldani, és rendben leszünk. Az előrelépés látszik a versenytempón, de össze kell rakni a komplett hétvégét. Most voltak rosszabbak, de végül csak az számít, hogy hol zárunk Abu Dhabiban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: