DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Az F1 egy FIA-bajnokság” – Mohammed ben Sulayem reagált a Liberty kérésére

Az F1 újra szeretné tárgyalni a Concorde-egyezményt, de az FIA szerint erre még van idő, és a szövetségé a döntő szó: ezt nem szabad elfelejteni.

Visszautasította a Liberty Media javaslatát, kérését az FIA: erről számolt be a RacingNews365.com.

Greg Maffei, a Liberty Media vezetője még korábban beszélt arról, hogy ideje lenne újratárgyalni a Concorde-egyezményt és bizonyos új feltételekről beszélni, habár maga a szerződés csak 2025-ben jár le.

Ebben azonban nem az F1 vagy a Liberty dönt, mert az irányító, végső döntéshozó szerep az FIA-é, amely alá tartozik maga a Formula-1 is.

Domenicali_04_resize



Mohammed ben Sulayem FIA-elnök az AP-nek most így fogalmazott:

„A Concorde olyasmi, amivel foglalkoznunk kell, de minden érintettnek meg kell felelni. Ott vannak a részvényesek, a partnerek, az FIA, a Liberty Media és a tíz F1-es csapat. Még van 18 hónapunk, amíg a jelenlegi egyezmény lejár, szóval nem ég a ház. Beszélnünk kell, de a legtöbbet kell kihozni belőle mindenki számára” – mondta, majd sietett tisztázni az erőviszonyokat.

„Ha erős FIA-t akarunk, akkor közösen kell dolgoznunk, és erősíteni a szövetséget, mert az FIA a szabályozó szerv, az FIA-é a bajnokság, az FIA a döntőbíró. Ha nem így lenne, és nem lenne FIA-bajnokság, akkor olyan lenne, mint a WWE: nem lenne szabályozó szerv, kormányzó szerv, pedig erre szükség van. Tényleg azt gondoljátok, hogy ezek a nemzetközi vállaltok elvesztegetnék a pénzüket valamire, amiben nem bíznak?” – tette hozzá.

„Van időnk, nem fogunk sietni, mert van 18 hónapunk. Egy jobb egyezséget szeretnénk az FIA-nak, a Libertynek, és a csapatoknak is. Jó úton haladunk, de ez egy maraton.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: