DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Itt kijön majd a Ferrari gyengesége” – Leclerc tart a Brit Nagydíjtól

A Ferrari F1-es pilótája szerint Silverstone nem igazán fekszik majd az autónak, nincs meg az igazi önbizalma ezen a pályán, ezekben a tempós kanyarokban.

Ausztriában újra a Ferrari volt a második erő a Red Bull mögött, Charles Leclerc pedig az időmérő után a vasárnapi nagydíjon is bejött másodiknak, ezzel idei legjobb eredményét érte el.

A lendület azonban nem biztos, hogy kitart a Brit Nagydíjra: Leclerc szerint Silverstone közel sem fekszik annyira az olaszok autójának.

f1-leclerc-ferrari



„Ez a hétvége szerintem sokkal inkább ki fogja emelni a gyengeségeinket. Úgy gondolom, hogy jobban fogunk szenvedni, mint tavaly. Ugyanakkor az világos, hogy az érzés és az alap egy fokkal már jobb” – mondta Leclerc a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón arról, hogy az autó fejlődése látványos volt Ausztriában, de nem számít sok jóra Silverstone-ban.

„Az érzés igazából Barcelona óta egyre jobb, jó irányba megy, csak nem igazán tudtuk ezt bizonyítani az utóbbi pályákon. Ausztriában az érzés mellett már a tempó is egy kicsit jobb volt, mint a szezon első szakaszában, ebből is látszik, hogy jó irányba tettünk lépéseket” – magyarázta a monacói.

 

Saját magában is keresi a hibát

Leclerc Ausztriában rendkívül önkritikusan magára vállalta a szombati szenvedését, kiemelte, hogy ő nem tud jól vezetni olyan változó körülmények között. Amikor az önbizalmáról kérdezték, ismét nem kertelt: magában is keresi a hibát.

„Olyan szempontból magabiztos vagyok, hogy a karrierem során bármilyen problémával szembesültem, mindig találtam megoldást, méghozzá hamar. Jelenleg pillanatban leginkább arra koncentrálok, hogy pilótaként, az autóban ülve hogyan tudom a gumikat mindig az ideális működési tartományba helyezni. Ez a faktor most valószínűleg minden más felett áll, sokat dolgozom rajta, és magabiztos vagyok az előrelépéseket illetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: