DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

„Még egy kör kellett volna” – Alonso

A kétszeres F1-es világbajnok szerint jó szombat ez a csapat számára, mert a Ferrarinál és a Mercedesnél is több pontot szereztek.

Ezúttal támadta csapattársát, Lance Strollt Fernando Alonso: ugyan a korábbi futamok során volt, hogy jelezte: nem fogja bántani a kanadait, most viszont egészen a célig ott volt a sarkában. Stroll végül negyedik, Alonso pedig ötödik lett, a spanyol elégedetten értékelte a küzdelmet és a sprintfutamot.

„Igen, a végén egy kicsit jobb volt a gumim, így valamivel gyorsabb tudtam lenni, szerintem még egy körre lett volna szükségem ahhoz, hogy még egyszer nyithassam a DRS-t és előzhessek. Nyilván ha a csapattárs az ellenfél, akkor mindig mindenki egy kicsit óvatosabban áll hozzá. De összességében jó szombat volt ez, három ponttal többet szereztünk a Ferrarinál és nyolccal többet a Mercedesnél, ilyen egy jó szombat a csapat számára” – mondta Alonso.

f1-alonso-aston-spielberg



Az Aston két pilótája kezet fogott egymással az interjúk előtt és beszélgetett kicsit, Alonso pedig elárulta, hogy miről:

„Igen, a gumikezelést beszéltük meg, hogy melyikünk hogyan végezte el ezt, mert az elején én egy kicsit többet spóroltam, a végén pedig egy kicsit több maradt. De minden rendben volt, logikus döntés volt az intereken kezdeni, és azokat menedzselni, aztán később már a slicken futók gyorsabbak voltak. Mi is gondolkodtunk a váltáson, ez volt a nagy kérdés, de hét kör volt hátra, szóval nagyjából 24 másodpercet kellett volna találni hat kör alatt. Nico egy másodperccel volt előttem, amikor kiállt, és egy másodperccel mögöttem ért célba, szóval nagyjából ugyanazt tudta a két stratégia” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: