DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

„Szerencsés voltam, hogy olyan időszakom volt, mint most Maxnak” – Hamilton

Pontosította szavait a hétszeres F1-es világbajnok: tudja, hogy neki is szerencséje volt annak idején, de a sportágnak lépnie kellene az ügyben.

Nagy port kavart Lewis Hamilton csütörtöki megszólalása, amelyben azt fejtegette, hogy szerinte az FIA-nak egy új szabállyal kellene meggátolnia az F1-es csapatok dominanciáját: úgy véli, hogy ha mindenki csak azonos időpontban kezdhetné el fejleszteni a következő évi autóját, akkor nagyobb eséllyel egyenlítődnének ki az erőviszonyok.

Erre hamar reagált a regnáló uralkodó Max Verstappen is, kettejük szavait az Osztrák Nagydíj F1-es paddockjában dolgozó Mészáros Sándor kollégánk is megpendítette a csütörtök esti videós bejelentkezésében: ez itt tekinthető meg!

Hamilton azonban később tisztázta a mondatait, amikor meghallotta Verstappen reakcióját, és világossá tette, hogy mire gondolt.

f1-hamilton-austriangp



„Itt nem egy bizonyos személyről van szó, nem egy valakit célzok ezzel. Egyszerűen itt vagyok már 17 éve, és ebben az időszakban, illetve már előtte is időről időre domináns korszakokat láttunk. Szóval a sportunkban egy ponton legalább beszélnün kellene erről. Nagyon szerencsés voltam, hogy egyike lehettem azoknak, akik olyan periódust éltek meg, mint amiben Max van most, de ha nem változtatunk, akkor ez újra és újra megismétlődik majd” – magyarázta az újságíróknak a hétszeres F1-es világbajnok.

„Tapasztalatból mondom, hogy amikor 100 ponttal vezetünk, akkor már nem kell az aktuális autót fejleszteni, neki lehet állni a következőnek. A költségsapkával ez azt jelenti, hogy az idei pénzt a jövő évi autóra költjük, de ha megállapítanánk egy időpontot, amikor neki lehet állni, és addig nem lehetne, akkor nem lenne senki nagy előnyben. Nem tudom, ez talán segítene abban, hogy közelebb legyenek egymáshoz a csapatok, de talán nincs igazam” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: